Året på Bredstenen
marineret langtidssteget stegeben
efterårs retter,  forårs retter,  vinter retter

Marineret langtidsstegte stegeben


marineret langtidssteget stegeben

Når man, som os får en hele eller halv gris i fryseren af gangen, skal alt anvendes. Ofte ligger stegeben tilbage i fryseren. De er ikke lige det mest spændende mad. Men så prøve denne opskrift – Stegeben på en meget lækker måde, nemlig marineret langtidsstegte stegeben. De bliver lækre, men tager tid 5 timer ved 150 grader. – Men det er bestemt tiden vær.

En god salat, brød, kartofler eller måske pomfritter passer fint til. Personligt holder jeg meget af Go´ gammeldags gulerodssalat med variation til marineret langtidsstegt stegeben – især om vinteren.

I denne her tid hvor strømen er dyr. Kan man mens stegebenene steger sagtne bage en kage eller andet. Bradepanden kan fint tages ud af ovnen et stykke tid. Når der første er godt gang i bradepanden. eller hvis du har en varmluftovn bage kagen samtidig. bare skrue ovnen lidt på.

Tips

Man kan i stedet for kødfulde stegeben bruge svineskanke uden svær.

Du kan bruge den sennep du har. Om det er den søde franske, Dijonsennep eller 1 tsk. senneps pulver det er sådan set lige meget



Marineret langtidsstegte stegeben



1½ kg kødfulde stegeben af gris

Marinade:

1 spsk. soyasauce

1 spsk. sennep

2 spsk. tomat ketchup

2 spsk. brun farin

2 spsk. lime eller citron saft

1 tsk. barbecue krydderi

1 fed hvidløg

salt

frisk kværnet peber



  1. Læg stegebenene i et ovnfast fad
  2. rør en marinade af soyasauce, sennep mm.
  3. Hæld marinaden over stegebenene, pensel evt. det rundt på stegebenene.
  4. dæk det ovnfaste fad med stanniol.
  5. Sæt det i ovnen ved 150 gr i 5 timer.
  6. Tag staniolen af de sidste 30 min. så de bliver lidt sprøde.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×