Drikke,  sommer syltning,  Syltning

Rabarber / jordbær hyldeblomstdrik


Rabarber / jordbær hyldeblomstdrik

Ingen sommer uden hyldeblomstdrik, dejligt læskende på en varm sommerdag. Rabarber / jordbær hyldeblomstdrik dejlig frisk smag, og fornyelse af den traditionelle hyldeblomstdrik . Smager af sol og sommer. Et glas iskolde Rabarber / jordbær hyldeblomstdrik på en hed sommerdag er dejligt. Meget forfriskende og lækkert.

Hyldeblomstdrik er meget nemt , at lave. Hyldeblomsterne mm skal blot overhældes med kogende vand og trække i køleskab i 3 dag. Sies og kommes på flasker, så er det dejligt hyldeblomstdrik i køleskabet et stykke tid.

Hyldeblomstdrik kan laves i flere varianter blot med hyldeblomster Hyldeblomstdrik, med jordbær Jordbær hyldeblomstdrik og rabarber hyldeblomstdrik

Hyldeblomster skærm

Tips:

Vinrabarber giver rabarber hyldeblomstdrik smuk rød farve

Hvis du ikke kan finde citronsyre i supermarkederne, kan du bruge vinsyre i stedet for. Det er nogle gange svært , at finde citronsyre i hyldeblomst sæsonen.

Serveres opblandet med iskoldt vand eller danskvand med isterninger eller knust is.

I stedet for, at tilsætte atamon, kan du fryse saften ned i plast flasker eller lignede. Uden atamon er er hyldeblomstdrikken holdebar i køleskab ca. 1 uge.

Prøv også , at fryse rabarber hyldeblomst drikken i en isterningbakke. Kom en terning i et glas danskvand, og du har en dejlig forfriskende drik.

Husk , at bruge øko citroner, alm citroner er sprøjtet. Men økologiske citroner også nemme , at få fat i nu om dag.



Rabarber / jordbær hyldeblomstdrik



ca. 30 ny udsprunget hyldeblomst skærme

250 gr rabarber ( gerne vin rabarbere )

250 gr jordbær

2   store øko citroner  ( eller 3 mindre )

1 kg rørsukker

500 gr sukker

30 gr citronsyre

2 l kogende vand

evt. 1 tsk. atamon



  1. Skyl hyldeblomst skærmene godt, fri for små dyr og blade.
  2. læg dem i en skål ( 5 l. )
  3. drys rør sukker og alm sukker over
  4. skyl rabarberne, og skær dem i tynde skiver.
  5. hæld dem over sukkeret i skålen.
  6. Skyld og nip jordbærerne
  7. mos dem på en dyb tallerken med en gaffel
  8. hæld dem også over sukkeret i skålen
  9. skyl citronerne og skær dem i skiver.
  10. Læg dem i skålen
  11. drys citronsyre over
  12. hæld kogende vand over og rør rundt til sukkeret er opløst.
  13. til sæt evt. Atamon.
  14. læg låg på skålen, og sæt den i køleskabet i 3 dag
  15. Efter 3 dag sies saften igennem et klæde
  16. hæles på rene atamon skyllede flasker.
  17. opbevares i køleskabet, kan holde sig i ca. 2 mdr..

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×