Året på Bredstenen
ristede havregryn
grundopskrifter

Ristede havregryn


ristede havregryn til koldskål

Ristede havregryn til sommeren koldskål…… Ud over kammerjunker og tvebakker i koldskålen. Er ristede havregryn et godt alternativ og helt perfekt i koldskålen…

Koldskål er på en hed sommerdag perfekt. Da man ikke har lyst til at stå så længe i køkkenet og ikke er så sulten når det er varmt alligevel. Der er Ristede havregryn rigtig gode….. Lidt mere sundere og mættende end kammerjunker og tvebakker

Opskrifter på koldskål finder du her : Gammeldags koldskål , Hyldeblomst koldskål og Rabarber koldskål

tips

Du kan sagtens bruge alm. sukker eller rørsukker i stedet for farin eller mørk Muscovadorørsukker.

Finvalset havregryn kan også bruges

prøv at tilsætte lidt revet kokos eller hakket mandler



Ristede havregryn



1 spsk. smør

1 spsk. mørk Muscovadorørsukker eller farin

lidt vanilje pulver eller vaniljesukker

4 dl grov valset havregryn



  1. varm en pande op med smør og sukker
  2. lad smør og sukker smelte
  3. tilsæt lidt vanilje
  4. kom havregryn på panden
  5. rist dem til de er gyldnede ved god varme.
  6. rod i dem hele tiden med en paletkniv. Pas på de ikke branker
  7. ta panden fra varmen og lad dem afkøle på panden
  8. rod i dem engang i mellem mens de afkøler
  9. hæld dem i en skål så de er klar til koldskålen

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×