Året på Bredstenen
Jannies chokoladekage
Efterårs bagværk,  forårs bagværk,  sommer Bagværk,  vinter bagværk

Jannies chokoladekage


Jannies chokoladekage

Jannie holder meget af chokoladekage med den her glasur. Derfor kalder jeg den naturligvis for Jannies chokoladekage. Dejlig chokoladekage med denne her skønne chokoladeglasur. Glasuren er rør af smør og flormelis smagt til med vanilje og kaffe. Den er simpelthen perfekt til denne lækre chokoladekage bagt med mørt chokolade og likør..

tips

I stedet for pulverkaffe og varmt vand kan du bruge en sjat stærk kaffe.

Jeg har brugt en whisky likør jeg har stående, som ingen kan li alligevel. Men du kan bruge andet likør f.eks. orangelikør, mandellikør eller whisky mm.

Jeg syntes, at kagen bliver mere luftig i det når der kommer en sjat likør eller spiritus i dejen. Samtidig med man kan få brugt en sjat op der alligevel ikke bliver drukket.



Jannies chokoladekage



200 gr mørk chokolade

175 gr smør

225 gr sukker

4 æg

2 spsk. likør ( f.eks. whisky likør eller orangelikør )

1 spsk. mel

1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje

250 gr mel

1 tsk. bagepulver

Glasur

50 gr blødt smør

60 gr flormelis

1 tsk. pulverkaffe

1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje

ca. 1 spsk. varmt vand

Pynt

krymmel eller kokosmel

 



  1. start med , at brække chokoladen ud i mindre stykker på en dyb tallerken
  2. sæt tallerkenen over en gryde med kogende vand til chokoladen smelter
  3. pisk smør, sukker, æg, vanilje, likør og 1 spsk mel godt sammen.
  4. tilsæt den smeltede chokolade og pisk det godt i dejen
  5. rør mel og bagepulver i dejen.
  6. pisk først langsomt til melet er væk, derefter piskes kraftigt et øjeblik.
  7. Kom dejen i en smurt form ca. 22 x 22 cm eller en springform
  8. bag kagen ved 175 grader i ca. 45 min eller til den begynder at linde fra kanten af forme.
  9. Tag kagen ud af oven og lad den afkøle.
  10. Glasur
  11. I mens rørs en glasur af smør, flormlis, vanilje, pulverkaffe og varmt vand.
  12. Den skal være lind i det tilsæt evt lidt mere varmt vand.
  13. Når kagen er lunken smørres den med glasuren og drysses med farverigt krymmel eller kokosmel.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×