
Sommertærte en skøn frugttærte med solbær og ribs. Sprød mandel tærtebund, friske bær, og pyntet med hjerter af tærtedejen.
Frisk sommertærte med de skønne sommerbær
Smager skønt både lun og kold med vanilje is, creme fraiche, Ymercreme eller flødeskum.
Andre kage med sommerbær: Sommer bradepandekage, Sommerbær bombe, August kage eller Sommerbær crumble
Andre gode opskrifter med Ribs og solbær : Ribs syltetøj, Solbær marmelade, Ribskage, Solbær rom likør, Ribs gelé, Solbær sild, eller Ribs-solbær gelé

Tips
En tærteform med løs bund på ca. 25 cm passer til denne frugttærte. Du også kan bage den i et mindre tærtefad på ca. 25 cm, hvis du ikke vil havde ud på et fad.
Du kan bruge tørret ærter, ris, bønner eller keramiske bagekugler til at lægge oven på staniolen mens du bager tærtebunden. på den måde holder den formen.
Et godt tip er, at du kan bruge de sammen f.eks. tørret ærter mange gange. Afkøl dem helt. Hæld dem i et glad eller en tætsluttende dåse, men lad låget være åbent et par dag, inden du lukker glasset.
I stedet for syltesukker, kan du bruge alm sukker. Men syltesukkeret stivner saften fra bærrene, så det bliver marmelade agtigt.
Hvis du vil lave tærtebunden uden mandelmel er her en go opskrift på en tærtebund uden mandelmel : Tærtedej til kage og desserter
I stedet for at lave et hjerter af det sidste dej kan du rulle dejen ud og lave et gitter af dejen istedet for.
Sommertærte
Tærtedej
200 gr mel
50 gr mandel mel
1 spsk. flormelis
125 gr smør
1 æg
fyld
. 200 gr friske ribs
200 gr solbær
1 ½ dl syltesukker
- Smuldre mel, mandelmel, flormelis og smør
- tilsæt æg.
- ælt dejen sammen og læg den lidt i køleskab.
- smør en tærteform med lød bund ( ca. 25 cm ) let
- tryk dejen ud i tærteformen ( kan også rulles ud )
- Gem lidt til pynt oven på sommertærten.
- læg stanniol over dejen i formen, hæld keramiske bagekugler, tørret bønnen eller ris oven på stanniolen. Bred dem ud
- bag tærtebunden i 20 min ved 200 grader.
- afkøl tærtebunden lidt
- Fyld
- bland ribs, solbær og syltesukker i en skål
- kom bærrene på den let afkølede tærtebund
- tryk resterne af dejen flad og udstik f.eks. hjerter med udstiks forme
- læg dej hjerterne oven på bærrene.
- bag brombær tærten i en 200 gr varm ovn i ca. 14 minutter
- lad tærten afkøle lidt inden den forsigtigt løsnes fra kanten og sættes på et fint fad.
❤



