Squash syltet som asier


squash syltet som asiersyltet squash som asier

Det kan være svært, at få fat i asier nu om dag. Der er ikke andet for en så dem i haven. Men alt efter året kan de også slå fejl. Så er det godt man kan bruge squash i stedet for. Squash er mere taknemmelige og kan købes også lidt som større squash. Squash syltet som asier, smager faktisk ligesom asier. Vi blev ret overraske her over dem.

Så kan du ikke finde asier kan du lave squash syltet som asier i stedet for. De er lige så sprøde som asierne.

Andre gode sylteopskrifter: Syltede rødløg, Sprøde asier, Syltede krydder agurker og Pickles

tips

I stedet for færdigt syltekrydderi kan du bruge 1 tsk. hel sort peberkorn, 1 tsk hele sennepsfrø og 1 tsk hele koriander til squash syltet som asier.

Kan du ikke finde dildskærme kan du bruge en dusk dild i stedet for.

Du kan også komme et stykke peberrod i squash syltet som asier.



Squash syltet som asier



3 mellem store squash ( ca.1,5 kg )

ca. 1,5 liter kogt lunken vand

1 liter eddike

400 gr sukker

1 spsk. syltekrydderier ( se tips )

1-2 dildskærme ( se tips )

1 tsk atamon



  1. Vask squashene
  2. Skæl dem og flæk dem på langs
  3. Tag kernerne ud med en ske.
  4. Skær dem ud strimler og læg dem i en skål med låg.
  5. Hæld kogt lunkent vand over dem til de er dækket af vand.
  6. Læg en tallerken oven på squash stykkerne så de bliver nede i vandet.
  7. Læg låg på.
  8. Lad dem stå køligt natten over.
  9. Næst dag
  10. Næste dag hældes vandet fra squash strimlerne. ( Vandet har en meget særpræget lugt/duft, men det skal lugte lidt mærkeligt )
  11. lad dem dryppe af.
  12. Læg dem tilbage i en rengjort skål med låg.
  13. Hæld kogende eddike over og læg igen en tallerken oven på squashene.
  14. Læg låg på og sæt dem igen køligt natten over.
  15. 2 dagen
  16. Næste dag hældes eddiken fra squash strimlerne.
  17. Hæld eddiken i en gryde.
  18. Fordel krydderierne i 1 store sylte glas eller 2 mindre
  19. Fordel halvdelen af asie strimlerne i glassene
  20. Læg en dildskærm i hvert glas.
  21. Fordel resten af asie strimlerne i glassene.
  22. Eddikelage
  23. Kog en lage af eddiken squashene har ligget i og sukker.
  24. Smag lagen til den skal være sød og ikke være for stærk . Er den for stærk tilsæt lidt vand.
  25. Når den har kogt tages det fra varmen og tilsættes atamon
  26. Lagen hældes over squashene i glassene.
  27. Luk straks glassene
  28. Lad dem afkøle på et viskestykke.
  29. Sæt nu glasset med Squash syltet som asier mørkt og køligt.
  30. Er klar efter et par uger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *