mørdejs snitter med appelsin

Orangesnitter, lækre sprøde mørdejs snitter med appelsin. En slægtning til den berømte hindbærsnitte

Sprøde mørdejs snitter med appelsin er lagt sammen med Orange marmelade ( appelsin marmelade ) og pyntet med appelsin glasur og revet appelsinskal.

Mørdejen er med mandelmel, så kagerne til Orangesnitter har en dejlig let smag af mandler.

Andre lækre kager : Små mazarinkager, Små karamel mazariner, Jordbær kage, Citronsnitter eller Hindbær tærte

Se opskriften på Orange marmelade

Andre gode opskrifter med appelsin: Appelsinkage, Appelsintærte, Appelsin fromage, Blodappelsin kage eller Appelsin trifli

Tips

Der bliver 6 – 8 Orangesnitter ud af denne portion, alt efter hvor store og hvor tykke du ønsker dem.

Du kan også lægge Orangesnitter sammen med Citrus alliance ( marmelade )



Orangesnitter



Mørdej:

200 gr mel

50 gr mandel mel

1 spsk. flormelis

100 gr smør

1 æg

Fyld:

1 spsk. Orange marmelade ( appelsin marmelade ) pr. kage

Pynt:

1 dl flormelis

ca. 1 – 2 spsk. appelsinsaft

revet appelsinskal eller krymmel



  1. Smuldre mel, mandelmel, flormelis og smør for en perfekte sprød tærtebund med mandelmel.
  2. tilsæt æg.
  3. ælt dejen sammen
  4. læg den lidt i køleskab og hvile
  5. tag den ud og lad den blive lidt blød i det så du nemmere kan rulle den ud.
  6. rul den ud af flere om gange og stik runde kager med en rund udstiksform eller et glas på ca. ø 9 cm. ( tykkelsen på ca. ½ cm. ) Der skal gerne blive et lige antal runde kager.
  7. lag dem på en bageplade der er smurt eller med bagepapir.
  8. bage mørdejskagerne i ca. 6 min ved 225 gr. De skal begynde at blive brune i kanten
  9. Lad kagerne køle helt af på en bagerist.
  10. læg kagerne sammen to og to med orange marmelade.
  11. rør en glasur af flormelis og citron / limesaft.
  12. pynt orangenitterne med glasur og lidt groft revet citronskal.
  13. Kan også pyntes med krymmel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *