
Orangesnitter

Orangesnitter, lækre sprøde mørdejs snitter med appelsin. En slægtning til den berømte hindbærsnitte
Sprøde mørdejs snitter med appelsin er lagt sammen med Orange marmelade ( appelsin marmelade ) og pyntet med appelsin glasur og revet appelsinskal.
Mørdejen er med mandelmel, så kagerne til Orangesnitter har en dejlig let smag af mandler.
Andre lækre kager : Små mazarinkager, Små karamel mazariner, Jordbær kage, Citronsnitter eller Hindbær tærte
Se opskriften på Orange marmelade
Andre gode opskrifter med appelsin: Appelsinkage, Appelsintærte, Appelsin fromage, Blodappelsin kage eller Appelsin trifli

Tips
Der bliver 6 – 8 Orangesnitter ud af denne portion, alt efter hvor store og hvor tykke du ønsker dem.
Du kan også lægge Orangesnitter sammen med Citrus alliance ( marmelade )
Orangesnitter
Mørdej:
200 gr mel
50 gr mandel mel
1 spsk. flormelis
100 gr smør
1 æg
Fyld:
1 spsk. Orange marmelade ( appelsin marmelade ) pr. kage
Pynt:
1 dl flormelis
ca. 1 – 2 spsk. appelsinsaft
revet appelsinskal eller krymmel
- Smuldre mel, mandelmel, flormelis og smør for en perfekte sprød tærtebund med mandelmel.
- tilsæt æg.
- ælt dejen sammen
- læg den lidt i køleskab og hvile
- tag den ud og lad den blive lidt blød i det så du nemmere kan rulle den ud.
- rul den ud af flere om gange og stik runde kager med en rund udstiksform eller et glas på ca. ø 9 cm. ( tykkelsen på ca. ½ cm. ) Der skal gerne blive et lige antal runde kager.
- lag dem på en bageplade der er smurt eller med bagepapir.
- bage mørdejskagerne i ca. 6 min ved 225 gr. De skal begynde at blive brune i kanten
- Lad kagerne køle helt af på en bagerist.
- læg kagerne sammen to og to med orange marmelade.
- rør en glasur af flormelis og citron / limesaft.
- pynt orangenitterne med glasur og lidt groft revet citronskal.
- Kan også pyntes med krymmel.
❤

