
Abrikossnitter

Lækre makronsnitter med abrikos af butterdej, Abrikos marmelade og en makronmasse. Abrikossnitter er nemme, at lave og smager himmelsk.
Skønne og lækre sprøde abrikossnitter lige til aftenskaffen. De forsvandt ret hurtigt her. Så det er bestemt ikke sidste gang de bliver bagt her.
– Du skulle prøve, de er bare rigtig gode
Bunden er lavet af færdig købt frisk butterdej på rulle. Hvor på der er lagt et lag Abrikos marmelade. Derefter er et lag makron masse med marcipan. Til sidst er de pyntet med nøddeflager.
Leder du efter andre lækre kage, så se på linkene her : Toscakage, Små mazarinkager, Små karamel mazariner, Makronsnitter med Rabarber eller Mandelkage

Tips
Der bliver ca. 14 Makronsnitter med abrikos
I stedet for nøddeflager kan du drysse makronsnitter med abrikos lidt mandelflager.
Abrikossnitter
1 rulle frisk butterdej
1 lille glas Abrikos marmelade ( ca. 300 gr )
makronmasse :
4 æggehvider
200 gr revet marcipan
200 gr sukker
1tsk hjortetaksalt
Pynt:
nøddeflager
- rul butterdejen ud og klip den midt over på langs
- læg dem ved siden af hinanden på en bageplade med bagepapir
- buk kanten lidt ind over dejen hele vejen rundt på hver dej plade ( se foto ved tips )
- Smør abrikos marmelade på midten af dej pladerne og helt ud til den bukkede kant
- Bag butterdejens pladerne i 10 min ved 200 g i varmluftovn
- I mens laves makronmassen
- Makronmasse :
- pisk æggehvider, sukker, revet marcipan og hjortetaksalt sammen til en ensartet massen.
- når butterdejen er bagt smøres de forsigtigt med makronmmassen ovenpå helt ud til kanten
- drys med nøddeflager
- bages igen ved 200 g varmluft i 10 minutter
- lad Abrikossnitterne afkøle helt på bagepladen
- skær den i stykker på ca. 7 cm. med en skrap kniv. Der bliver ca. 7 snitter af hver stang.
❤️

