forårs bagværk,  sommer Bagværk

Makronsnitter med Rabarber


Makronsnitter med Rabarber
rabarbersnitter

Lækre makronsnitter med Rabarber af butterdej, rabarberkompot og en makronmasse. Rabarbersnitter er nemme, at lave og smager himmelsk.

Skønne og lækre sprøde makronsnitte med rabarber, lige til aftenskaffen. Men pas på de forsvinder ret hurtigt. For de er mega gó

Bunden er lavet af færdig købt frisk butterdej på rulle. Hvorpå der er lagt et lag rabarberkompot. Derefter er et lag makron masse med marcipan. Til sidst er de pyntet med nøddeflager.

Leder du efter andre lækre kage, så se på linkene her : Toscakage, Små mazarinkager, Små karamel mazariner, Abrikossnitter eller Mandelkage

Tips

Der bliver ca. 14 Makronsnitter med Rabarber

Du kan bruge ½ tsk vaniljepulver eller 1 tsk go vaniljesukker i stedet for en vaniljestang.

I stedet for at koge en rabarber kompot kan du bruge et lille glas Rabarber marmelade, ( ca. 300 gr )til de her skønne rabarbersnitter

I stedet for nøddeflager kan bruges mandelflager



Makronsnitter med Rabarber



Rabarberkompot

250 gr små fine rabarbere
1 dl vand
1 ½ dl sukker

korn fra 1 vaniljestang ( se tips)
2 blad husblas

1 rulle frisk butterdej

makronmasse :

 4 æggehvider 

200 gr revet marcipan

 200 gr sukker 

1tsk hjortetaksalt

Pynt:

nøddeflager



  1. Læg husblas i koldt vand i 10 minutter.
  2. Skyl og skær rabarene i små stykker
  3. kom rabarber, vand, sukker og korn fra vanilljestangen i en gryde
  4. kog det op og kog det til rabarberne begynder at koge ud.
  5. lad det afkøle lidt
  6. knug husblas fri for vand og kom den i den varme let afkølet rabarberkompot
  7. rør til det er opløst
  8. rul butterdejen ud og klip den midt over på langs
  9. læg dem ved siden af hinanden på en bageplade med bagepapir
  10. buk kanten lidt ind over dejen hele vejen rundt på hver dej plade ( se foto ved tips )
  11. Kom nu den afkølede rabarberkompot på midten af dej pladerne
  12. smør det ud til den bukkede kant på dejpladerne.
  13. Bag butterdejens pladerne i 10 min ved 200 g i varmluftovn
  14. I mens laves makronmassen
  15. Makronmasse :
  16. pisk æggehvider, sukker, revet marcipan og hjortetaksalt sammen til en ensartet massen.
  17. når butterdejen er bagt smøres de forsigtigt med makronmmassen ovenpå helt ud til kanten
  18. drys med nøddeflager
  19. bages igen ved 200 g varmluft i 10 minutter
  20. lad makronsnitter med rabarber afkøle på bagepladen
  21. skær den i stykker på ca. 7 cm. med en skrap kniv. Der bliver ca. 7 snitter af hver stang.

❤️

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×