
Makronsnitter med Rabarber

Lækre makronsnitter med Rabarber af butterdej, rabarberkompot og en makronmasse. Rabarbersnitter er nemme, at lave og smager himmelsk.
Skønne og lækre sprøde makronsnitte med rabarber, lige til aftenskaffen. Men pas på de forsvinder ret hurtigt. For de er mega gó
Bunden er lavet af færdig købt frisk butterdej på rulle. Hvorpå der er lagt et lag rabarberkompot. Derefter er et lag makron masse med marcipan. Til sidst er de pyntet med nøddeflager.
Leder du efter andre lækre kage, så se på linkene her : Toscakage, Små mazarinkager, Små karamel mazariner, Abrikossnitter eller Mandelkage

Tips
Der bliver ca. 14 Makronsnitter med Rabarber
Du kan bruge ½ tsk vaniljepulver eller 1 tsk go vaniljesukker i stedet for en vaniljestang.
I stedet for at koge en rabarber kompot kan du bruge et lille glas Rabarber marmelade, ( ca. 300 gr )til de her skønne rabarbersnitter
I stedet for nøddeflager kan bruges mandelflager
Makronsnitter med Rabarber
Rabarberkompot
250 gr små fine rabarbere
1 dl vand
1 ½ dl sukker
korn fra 1 vaniljestang ( se tips)
2 blad husblas
1 rulle frisk butterdej
makronmasse :
4 æggehvider
200 gr revet marcipan
200 gr sukker
1tsk hjortetaksalt
Pynt:
nøddeflager
- Læg husblas i koldt vand i 10 minutter.
- Skyl og skær rabarene i små stykker
- kom rabarber, vand, sukker og korn fra vanilljestangen i en gryde
- kog det op og kog det til rabarberne begynder at koge ud.
- lad det afkøle lidt
- knug husblas fri for vand og kom den i den varme let afkølet rabarberkompot
- rør til det er opløst
- rul butterdejen ud og klip den midt over på langs
- læg dem ved siden af hinanden på en bageplade med bagepapir
- buk kanten lidt ind over dejen hele vejen rundt på hver dej plade ( se foto ved tips )
- Kom nu den afkølede rabarberkompot på midten af dej pladerne
- smør det ud til den bukkede kant på dejpladerne.
- Bag butterdejens pladerne i 10 min ved 200 g i varmluftovn
- I mens laves makronmassen
- Makronmasse :
- pisk æggehvider, sukker, revet marcipan og hjortetaksalt sammen til en ensartet massen.
- når butterdejen er bagt smøres de forsigtigt med makronmmassen ovenpå helt ud til kanten
- drys med nøddeflager
- bages igen ved 200 g varmluft i 10 minutter
- lad makronsnitter med rabarber afkøle på bagepladen
- skær den i stykker på ca. 7 cm. med en skrap kniv. Der bliver ca. 7 snitter af hver stang.
❤️

