Efterårs bagværk,  forårs bagværk,  Jule bagværk,  Påske bagværk,  sommer Bagværk,  vinter bagværk

Kiksekage med saltkiks


kiksekage med saltkiks
kiksekage med  TUC kiks

Normalt laves en klassisk kiksekage af mariekiks, men prøv denne her kiksekage med saltkiks ( TUC kiks ) Det klæ faktisk kiksekagen med saltkiks.

Min mor lavede kiksekage i min barndom i 70 érne. Men kiksekagen har været glemt i mange år, måske er den på vej frem fra gemmerne igen. .

Den er lavet af en blanding af smør og palmin, samt mørk chokolade. Kiksekagen er ikke så bastant, men smelter nærmest på tungen.Også med saltkiks i stedet for vaniljekiks

andre Lækre kager : Æblekage fra Bredstenen, Jannies chokoladekage, Mazarinbund, Små karamel mazariner, Mandelkage eller Toscakage

tips

Der var en virkelig historie om en kiksekage og en julefrokost tilbage i 90 érne, der ikke gik så godt. Men kiksekage er ikke farlig når den bliver lavet af pasteuriseret æg.

I stedet for en blanding af smør og palmin kan du bruge rent palmin

Du kan variere kiksekage med TUC kiks ved at tilsætte lidt pulverkaffe eller revet appelsinskal.



Kiksekage med saltkiks



100 gr palmin

100 gr smør

150 gr mørk chokolade

2 spsk. rent kakaopulver u. sukker

3 pasteuriseret æggeblommer

100 gr flormelis

2 pasteuriseret æggehvider

ca. 15 -20 saltkiks ( f.eks. TUC )

Sandkageform foret med husholdningsfilm



  1. sandkageformen fores med husholdningsfilm indvendigt
  2. smelt palmin og smør i en gryde ved lav varme
  3. lad det svale lidt
  4. pisk æggeblommer hvide og luftige med flormelis
  5. piske æggehviderne stive
  6. Bræk chokoladen ud i små stykker
  7. kom chokoladen og kakaoen i gryden med det smeltede smør og palmin
  8. rør til chokoladen er smeltet
  9. piske den smeltede chokolade i de piskede æggeblommer lidt af gangen
  10. vend de stiftpisket æggehvider i af et par gange
  11. hæld lidt chokolademasse i bunden
  12. læg et lag saltkiks
  13. et lag chokolademasse
  14. forsæt skiftevis saltkiks og chokolade masse
  15. slut af med et lag chokolade masse
  16. sæt kiksekagen i køleskabet til den er helt stiv ( måske til dagen efter )

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×