efterårs retter,  Gæstemad,  Gode idéer,  Nytår,  påske mad,  vinter retter

Haresteg


haresteg i ovn
haresteg i stegeso

Er du så heldig at kende en jæger eller få fat i en hare. Så prøv haresteg stegt i en ovnen i en stegeso eller Römertopf.

Harestegen er stegt i ovnen i en stegeso ( eller Römertopf ). En forholdsvis nem og lækker måde, at lave haresteg på.

Haren skal ligge i mælk natten over i køleskabet

Sovsen der bliver ud af skyen er dejlig fyldig og smagsfuld, smagt til med ribsgelé.

Prøv også Dyreryg, hvis du får fat i sådan en.

Tips

Der skal lidt kæfter til at brække ryggen på haren. Men prøv at pakke den ind i et håndklæde når du brækker den. Den skal bare knækkes 1 sted.

Hvis du bruger en Römertopf, skal den i ” bad ” i 10 minutter inden den bruges

Du kan servere haresteg i ovnen med kartofler, Waldorfsalat, ristede championger, Ribs gelé eller f. eks Ribs syltetøj.



Haresteg



1 ung hare ca. 2 kg

2 liter mælk

smør til bruning

1 gulerod

1 lille løg

10 enebær

1 tsk salt peber

1 kvist rosmarin

2½ dl fløde

3 dl vand

2 pakker skiveskåret bacon

sovs

4 spsk. mel

2 spsk. ribsgelé

madkulør 

Salt og peber



  1. Haren vaske grundigt
  2. for og bagben skærer og knækkes af ( eller hugges af )
  3. knæk ryggen på haren ( se tips )
  4. Læg for og bagben i en stor plast bøtte med låg
  5. læg hareryggen over benene
  6. hæld den kolde mælk henover haren i plast bøtten
  7. læg låg på og stil den i køleskabet i mindst 12 timer
  8. Dagen efter tages haren op af mælken
  9. skyl stykkerne i koldt vand
  10. Haren tørres af i viskestykke
  11. fjern se fleste hinder på hareryggen og ben
  12. brun først for og bagben i en gryde med smør
  13. læg de brunede ben i en stegeso ( bruger du en Römertopf skal den i bad først )
  14. brun nu hareryggen
  15. læg den på et spækbræt
  16. læg gulerods skiver og hakket løg over benene
  17. klemt enebærerne med en kniv så de bliver lidt flade. drys nu den over benene
  18. læg en kvist rosmarin i stegesoen drys lidt salt og peber over
  19. gnid hareryggen med resten af saltet
  20. vikkel bacon skiver rundt om hareryggen
  21. læg hareryggen over i stegesoen ( ryg siden op af )
  22. hæld fløde og vand ved
  23. læg låg på og sæt den i en kold ovn
  24. tænd ovnen sæt den på 175 graden ved varmluft   200 ved alm ovn varm.
  25. steg haren i 2½ time
  26. Tag kødet op og hold det varmt
  27. Si skyen og rør med en ske til alt væden er væk fra sien.
  28. Hæld det i en gryde
  29. drys melet over skyen
  30. Lad det stå et lidt enden det piskes i skyen.
  31. Lad sovsen koge op
  32. Tilsæt madkultur og ribs-gele
  33. Smagt til med salt  og frisk kværnet peber og evt. ribsgele.
  34. Skær filen af ryggen og skær den i mindre stykker.
  35. servere filen samt harebenene med den gode sovs, kartofler og andet tilbehør. ( se tips )

❤️

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×