
Haresteg

Er du så heldig at kende en jæger eller få fat i en hare. Så prøv haresteg stegt i en ovnen i en stegeso eller Römertopf.
Harestegen er stegt i ovnen i en stegeso ( eller Römertopf ). En forholdsvis nem og lækker måde, at lave haresteg på.
Haren skal ligge i mælk natten over i køleskabet
Sovsen der bliver ud af skyen er dejlig fyldig og smagsfuld, smagt til med ribsgelé.
Prøv også Dyreryg, hvis du får fat i sådan en.

Tips
Der skal lidt kæfter til at brække ryggen på haren. Men prøv at pakke den ind i et håndklæde når du brækker den. Den skal bare knækkes 1 sted.
Hvis du bruger en Römertopf, skal den i ” bad ” i 10 minutter inden den bruges
Du kan servere haresteg i ovnen med kartofler, Waldorfsalat, ristede championger, Ribs gelé eller f. eks Ribs syltetøj.
Haresteg
1 ung hare ca. 2 kg
2 liter mælk
smør til bruning
1 gulerod
1 lille løg
10 enebær
1 tsk salt peber
1 kvist rosmarin
2½ dl fløde
3 dl vand
2 pakker skiveskåret bacon
sovs
4 spsk. mel
2 spsk. ribsgelé
madkulør
Salt og peber
- Haren vaske grundigt
- for og bagben skærer og knækkes af ( eller hugges af )
- knæk ryggen på haren ( se tips )
- Læg for og bagben i en stor plast bøtte med låg
- læg hareryggen over benene
- hæld den kolde mælk henover haren i plast bøtten
- læg låg på og stil den i køleskabet i mindst 12 timer
- Dagen efter tages haren op af mælken
- skyl stykkerne i koldt vand
- Haren tørres af i viskestykke
- fjern se fleste hinder på hareryggen og ben
- brun først for og bagben i en gryde med smør
- læg de brunede ben i en stegeso ( bruger du en Römertopf skal den i bad først )
- brun nu hareryggen
- læg den på et spækbræt
- læg gulerods skiver og hakket løg over benene
- klemt enebærerne med en kniv så de bliver lidt flade. drys nu den over benene
- læg en kvist rosmarin i stegesoen drys lidt salt og peber over
- gnid hareryggen med resten af saltet
- vikkel bacon skiver rundt om hareryggen
- læg hareryggen over i stegesoen ( ryg siden op af )
- hæld fløde og vand ved
- læg låg på og sæt den i en kold ovn
- tænd ovnen sæt den på 175 graden ved varmluft 200 ved alm ovn varm.
- steg haren i 2½ time
- Tag kødet op og hold det varmt
- Si skyen og rør med en ske til alt væden er væk fra sien.
- Hæld det i en gryde
- drys melet over skyen
- Lad det stå et lidt enden det piskes i skyen.
- Lad sovsen koge op
- Tilsæt madkultur og ribs-gele
- Smagt til med salt og frisk kværnet peber og evt. ribsgele.
- Skær filen af ryggen og skær den i mindre stykker.
- servere filen samt harebenene med den gode sovs, kartofler og andet tilbehør. ( se tips )
❤️

