Solbærkage
Solbærkage med crumble top. En rigtig sommer kage bagt med de dejlige friske danske solbær… Lækker svampet kage med en blød midte af solbær og en sprød crumble top.
Perfekt til kaffen eller som dessert lun med flødeskum eller creme fraiche Men den smager nu også dejligt kold.
Andre gode opskrifter med solbær: August kage, Solbær marmelade med rom og vanilje eller Solbær gelé
Tips:
Du behøver ikke stikke i en kage for, at se om den er bagt. Kig i stedet for om kanterne på kage er lindet fra formen kagen er bagt i.
Denne her Solbærkage falder lidt sammen på midten, men det gør den pga. alle de dejlige solbæer der er i. Det er det der gør der gør den lækker.
En kugle vaniljeis er også godt til Solbærkagen
Solbærkage
175 gr smør
250 gr sukker
3 æg
1/4 tsk. vaniljepulver eller ½ tsk. go vaniljesukker se Vanilje
1½ tsk. bagepulver
250 gr mel
fyld:
250 gr friske solbær
Crumble top
100 gr smør
150 gr mel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. sukker
½ tsk. st. koriander
Pynt
mandel flager
- Dej
- pisk smør, sukker, æg, og vaniljepulver i et par minutter til det er hvidt og luftigt.
- Tilsæt mel og bagepulver.
- rør langsomt til det er blandet sammen.
- Rør derefter kraftigt et øjeblik.
- Fyld dejen i en smurt springform ca. ø 24 cm..
- Fyld
- skyl solbærerne forsigtigt og lad dem dryppe af i en si.
- fordel dem over dejen
- crumble top
- smuldre melet, smør, sukker st. koriander samt bagepulver til en grynet ensartet masse.
- hæld det over dejen og solbærerne i springformen.
- drys lidt mandelflager over crumble dejen,
- bag kagen ved 175 gr i ca. 50 min.
- Eller til kagen linder fra formen og er fint brum
- Denne Solbærkage falder lidt sammen på midten, men det gør den pga. alle de dejlige solbæer der er i.
- servers lun med flødeskum eller creme fraiche til.
❤