Året på Bredstenen
solbærkage
sommer Bagværk

Solbærkage


solbærkage med crumble top

Solbærkage med crumble top. En rigtig sommer kage bagt med de dejlige friske danske solbær… Lækker svampet kage med en blød midte af solbær og en sprød crumble top.

Perfekt til kaffen eller som dessert lun med flødeskum eller creme fraiche Men den smager nu også dejligt kold.

Andre gode opskrifter med solbær: August kage, Solbær marmelade med rom og vanilje eller Solbær gelé

Tips:

Du behøver ikke stikke i en kage for, at se om den er bagt. Kig i stedet for om kanterne på kage er lindet fra formen kagen er bagt i.

Denne her Solbærkage falder lidt sammen på midten, men det gør den pga. alle de dejlige solbæer der er i. Det er det der gør der gør den lækker.

En kugle vaniljeis er også godt til Solbærkagen



Solbærkage



175 gr smør

250 gr sukker

3 æg

1/4 tsk. vaniljepulver eller ½ tsk.  go vaniljesukker se Vanilje

1½ tsk. bagepulver

250 gr mel

fyld:

250 gr  friske solbær

Crumble top

100 gr smør

150 gr mel

1 tsk. bagepulver

2 spsk. sukker

½ tsk. st. koriander

Pynt

mandel flager

 



  1. Dej
  2. pisk smør, sukker, æg, og vaniljepulver i et par minutter til det er hvidt og luftigt.
  3. Tilsæt mel og bagepulver.
  4. rør langsomt til det er blandet sammen.
  5. Rør derefter kraftigt et øjeblik.
  6. Fyld dejen i en smurt springform ca. ø 24 cm..
  7. Fyld
  8. skyl solbærerne forsigtigt og lad dem dryppe af i en si.
  9. fordel dem over dejen
  10. crumble top
  11. smuldre melet, smør, sukker st. koriander samt bagepulver til en grynet ensartet masse.
  12. hæld det over dejen og solbærerne i springformen.
  13. drys lidt mandelflager over crumble dejen,
  14. bag kagen ved 175 gr i ca. 50 min.
  15. Eller til kagen linder fra formen og er fint brum
  16. Denne Solbærkage falder lidt sammen på midten, men det gør den pga. alle de dejlige solbæer der er i.
  17. servers lun med flødeskum eller creme fraiche til.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×