Solbær marmelade med rom og vanilje
Sommer og sol på glas……. Det er solbær marmelade med vanilje og rom. Smager fantastisk på brød eller måske som tilbehør til ost og dessert . Eller hvad med en omgang lune pandekager, med en klat is eller flødeskum. Også med solbær marmelade med rom og vanilje på.
Rommen og vaniljen i marmelade gir den en rigtig god afrundet smag.
Alle de dejlige bær der komme vrimlene her i den dejlige danske sommer. Hvor er de dejlige, til marmelade, kager, likør, saft og desserter plus meget meget andet. Man får helt lyst til, at lave alt muligt med dem. For ikke, at glemme vinterens forråd i fryserne og på glas. Det er altid dejligt, at kunne hente bær i fryseren eller et glas marmelade fra spisekammeret i de mørke og kolde vinter måneder.
Tips
Jeg bruger altid syltesukker . Det er så nemt at bruge, og med et godt resultat hver gang.
Du kan bruge friske bær eller frosne optøet bær. Hvis du bruge optøet bær. lag dem i en gryde aften før sæt dem koldt . Næste dag er det blot , at tilsætte syltesukker til gryden. Bær saften skal ikke hældes fra, men blive i gryden.
Du kan bruge en stang vanilje i stedet for vaniljepulver/sukker til solbær marmelade
Solbær marmelade med rom og vanilje
500 gr solbærbær
500 gr sylte sukker
1/4 tsk. vanilje pulver eller 1 tsk. vanilje sukker se Vanilje
2 – 3 spsk. rom
rom eller atamon til skylning af glas.
- Skyld og nib solbærende fri for stilke mm
- læg den i en gryde, sammen med syltesukker, vanilje og Rom.
- Varm det op til det koger og lad det koge ved lavt blus i 2 min. Under omrøring.
- Lad det afkøle lidt, og kom det på små rengjort, rom/atamon skyllet glas.
- Glassene lukkes straks.
- Sæt dem til afkøling på et viskestykke.
- bruger man glas med metallåg vil de sige en pling lyd når de køler af, det er tegn på at der er undertryk i glasset og det er 100 % tæt.
- Opbevares mørkt og køligt
❤