Rugbrødskage med solbær
Rugbrødskage med solbær, minder en del om en rugbrøds lagkage. Men den er kun med en rugbrødsbund, Solbær marmelade og flødeskum, Pyntet med revet chokolade og hakket nødder
Lækker bund med revet rugbrød og hakket mandler. Smurt med dejlig Solbær marmelade og pyntet med flødeskum , chokolade og nødder.
En lidt anden variation af den traditionelle sønderjyske rugbrøds lagkage, også kaldet for en brødtort
Andre gode kage: Nøddebund med frugt, Chokoladedrøm med bær eller Kokoskage med jordbær og kiwi.
tips
Rugbrødsbunden kan laves i rigtig god tid og fryses ned.
Det er bedst, at bruge rugbrød uden kerner. Lyst eller mørkt.
Med ren cacao pulver mener jeg det uden sukker og andet
I stedet for Solbær marmelade, kan du bruge f.eks. Kirsebær marmelade med vanilje og rom
Rugbrødskage med solbær
6 æggeblommer
130 gr revet mørkt rugbrød uden kerner
100 gr hakket mandler
2 ½ spsk. ren cacao pulver ( se tips )
2 spsk. kartoffel mel
2 tsk. bagepulver
6 æggehvider
225 gr sukker
Fyld
ca. 2 dl Solbær marmelade
2½ – 3 dl piskefløde
Pynt:
revet eller hakket chokolade
hakket nødder eller nøddeflager
- Bland æggeblommer med revet rugbrød, hakket mandler, kartoffelmel, cacaopulver og bagepulver med en håndmixer.
- piske æggehvider og sukker til det bliver sejt og blankt
- vend æggehviderne i æggeblommer masssen af et par gange,
- hæld dejen i en springform på ca. 26 cm der er foret med bagepapir.
- bag kage i 30 min ved 175 gr varmeluft.
- lad den afkøle lidt inden springformen åbnes og bagepapiret kan lindes forsigtigt fra kagen
- når kagen er afkølet helt kan den forsigtigt vende ud på et fint fad
- og bagepapiret kan forsigtigt tage af.
- smør Solbær marmelade oven på bunden
- pisk fløden til flødeskum
- kom det ovenpå Solbær marmelade
- Rugbrødskage med solbær pyntes med revet eller hakket chokolade og hakket nødder eller nøddeflager
❤