rugbrødskage
Efterårs bagværk,  forårs bagværk,  vinter bagværk

Rugbrødskage med solbær


rugbrøds kage med solbær

Rugbrødskage med solbær, minder en del om en rugbrøds lagkage. Men den er kun med en rugbrødsbund, Solbær marmelade og flødeskum, Pyntet med revet chokolade og hakket nødder

Lækker bund med revet rugbrød og hakket mandler. Smurt med dejlig Solbær marmelade og pyntet med flødeskum , chokolade og nødder.

En lidt anden variation af den traditionelle sønderjyske rugbrøds lagkage, også kaldet for en brødtort

Andre gode kage: Nøddebund med frugt, Chokoladedrøm med bær eller Kokoskage med jordbær og kiwi.

tips

Rugbrødsbunden kan laves i rigtig god tid og fryses ned.

Det er bedst, at bruge rugbrød uden kerner. Lyst eller mørkt.

Med ren cacao pulver mener jeg det uden sukker og andet

I stedet for Solbær marmelade, kan du bruge f.eks. Kirsebær marmelade med vanilje og rom



Rugbrødskage med solbær



6 æggeblommer

130 gr revet mørkt rugbrød uden kerner

100 gr hakket mandler

2 ½ spsk. ren cacao pulver   ( se tips )

2 spsk. kartoffel mel

2 tsk. bagepulver

6 æggehvider

225 gr sukker

Fyld

ca. 2 dl Solbær marmelade

2½ – 3 dl piskefløde

Pynt:

revet eller hakket chokolade

 hakket nødder eller nøddeflager




  1. Bland æggeblommer med revet rugbrød, hakket mandler, kartoffelmel, cacaopulver og bagepulver med en håndmixer.
  2. piske æggehvider og sukker til det bliver sejt og blankt
  3. vend æggehviderne i æggeblommer masssen af et par gange,
  4. hæld dejen i en springform på ca. 26 cm der er foret med bagepapir.
  5. bag kage i 30 min ved 175 gr varmeluft.
  6. lad den afkøle lidt inden springformen åbnes og bagepapiret kan lindes forsigtigt fra kagen
  7. når kagen er afkølet helt kan den forsigtigt vende ud på et fint fad
  8. og bagepapiret kan forsigtigt tage af.
  9. smør Solbær marmelade oven på bunden
  10. pisk fløden til flødeskum
  11. kom det ovenpå Solbær marmelade
  12. Rugbrødskage med solbær pyntes med revet eller hakket chokolade og hakket nødder eller nøddeflager

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×