Efterårs desserter,  forårs desserter,  Nytår,  Påske lækkerier,  påske mad,  sommer desserter,  vinter desserter

Is med nougat og chokolade


Is med nougat og chokolade, den er go…. Hjemmelavet is er godt og her med knust mandelnougat og hakket mælkechokolade. I mandlen nougaten er der desuden tilsat et lille nip salt, da dette ofte gør noget godt for smagen i de søde desserter.

Lige til weekends hyggen eller som lækker afslutning på en god middag.

Jeg syntes personligt, at der nogen gange. Bliver sparet på den gode dessert efter en god middag, det er synd. Der skal være lidt sødt efter en god middag.

Tips

Isen kan fryses i en form og venes ud på et fad og derefter pyntes med flødeskum og lidt af den knuste nougat. Men kan også fryses i en plastbøtte til at ta af. Pynt evt. også her med lidt af den knuste nougat.

Ta issen op af fryseren i go tid og sæt den i kølskabet, gerne i 30 – 45 min. og ca 10 min i stuetemperatur inden den skal serveres.



Is med nougat og chokolade:



 Mandel nougat:

2 dl sukker

2 dl mandler

et nip salt

Is:

10 æggeblommer

8 spsk flormelis

½ tsk vaniljepulver eller 1 tsk go vaniljesukker se Vanilje ( sukker )

7 dl piskefløde

100 gr hakket mælke chokolade

Pynt:

lidt knust nougat

flødeskum



  1. Hak mandlerne mellem groft.
  2. smelt sukkeret langsomt på en ren pande, til det er lysebrunt ( Pas på det ikke branker )
  3. bland de hakkede mandler og salt i det smeltede sukker.
  4. hæld det i en lille smurt bradepande eller lignende. Og lad det afkøle.
  5. Pisk æggeblommer og flormelis i et par minutter til det er luftigt og hvidt.
  6. pisk fløden stiv uden den bliver for stiv.
  7. vend fløden i æggemassen ad et par gange. Det skal blandes godt men forsigtigt.
  8. sæt skålen plant i frysen.
  9. rør i is massen jævnligt til den er halvfrossen.
  10. kom den kolde nougat i en tyk dybfrostpose og bank det i små stykker med f eks en kødhamre. ( ta lidt fra til pynt )
  11. hak chokoladen mellem groft
  12. bland chokoladen i den halvfrosne i sammen med nougaten
  13. kom den i en form og sæt den tilbage i frysenen.
  14. Vendes ud på et fad ( der kan går i fryseren ) og pyntes med flødeskum og lidt knust nougat.
  15. Sættes tilbage i fryseren med en skål over.
  16. tages op i go tid før den serveres, sæt den i kølskabet mindst en ½ time.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×