Efterårs frokost,  forårs diveres,  julefrokost,  Påske dessert,  Påske frokost,  sommer frokost,  vinter froskost

Citronfromagekage


citronfromagekage
kage med citronfromage

Citronfromagekage er perfekt og festlig afslutte en go frokost. Dejlig kage med citronfromage, med lagt sammen med lagkagebunde og grand manier. Pyntet festligt med marcipan roser eller andet f eks chokoladekringler.

Den er slet ikke svær at lave, men ser godt ud.

Se også min opskrift på påskekage Påskekage

Tips:

Du bruger købe lagekagebund, købt hos en go bager til denne kage med citronfromage. Men du kan også bage dem selv, men det er et spørgsmål hvad man har lyst til.

Det er smart, at have en kagering og kagefolie ( plast ). Når du skal laven denne kage med citronfromage. Men har du en springform kan du med lidt snilde bruge den i stedet for en kagering. Er du snild med en saks kan du klippe en strimmel af en kraftig dybfrostpose som kagepapir.

Det er vigtigt, at bruge Øko citroner da skallen skal bruges i fromagen.



Citronfromagekage:



Fromage:

10 blade husblas

6 æggehvider

5 dl piskefløde

6 æggeblommer

2½ dl sukker

saft og skal af 2 øko citroner

Kagebund:

3 gode Lagkagebunde

3-6 spsk. orangelikør

Pynt:

2½ dl piskefløde

Marcipan roser



  1. Læg husblasen i kold vand
  2. Læg lagkagebunden i en kagering foret med kage folie på et fint fad.
  3. Dryp grand manier på lagkagebunden
  4. Hæld æggehvider, piskefløde i hver sin skål.
  5. Æggeblommer, sukker, saften og skal af citronerne i en tredje skål.
  6. Pisk først æggehvider stive, så piskefløden.
  7. Til sidst piskes æggeblommer, sukker og citron hvidt. På den måde skal man ikke rengøre piskeriset.
  8. Varm husblasen til den er næsten kogende.
  9. Pisk under kraftig piskning den rygende varme husblas i æggeblomme massen. Piske kraftigt i et par minutter.
  10. Vend de stift piske æggehvider i forsigtigt i af et par gange.
  11. Vend derefter forsigtigt den stift piskede fløde i af et par gange.
  12. Hæld straks halvdelen af fromagen i formen med lagkagebunden.
  13. Læg den anden lagkagebund oven på fromagen og dryp men grand marier.
  14. hæld resten af fromagen på lagkagebunden
  15. læg derefter den sidste lagkagebund på toppen dryp med grand manier.
  16. Sæt den i køleskabet et par timer.
  17. løsn kageringen og ta kagepapiret af
  18. Pynt med flødeskum og f eks marcipan roser eller chokoladekringler.

🧡

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×