Fløderand ( cremerand )
Hjemmelavet fløderand ( cremerand ), en rigtig klassisk dessert fra mormors dejlige køkken……… Med en rigtig god Kirsebærsovs eller syltede frugt til som f.eks. Syltede pære.
Fløderand er faktisk slet ikke svært at lave. – Mange køber nok fløderand frosset…… – Den smager fint, på sin måde….. Men hvad med at prøve at lave den selv????
Hjemmelavet fløderand med godt med vanilje i…. En rigtig lækker dessert….
Der er mange forskellige måder at lave fløderand på. Her i min variation med æg, denne er ret gó….
Ander gode desserter : Kirsebær dessert med ymercreme, Æbledessert med ymercreme, Vaniljefromage med bærkompot eller Hjemmelavet makron is m orange likør
Tips
I stedet for en vaniljestang kan du sagtens bruge Vaniljesukker ( 2 tsk. ) eller vaniljepulver ( ½ tsk. )
Denne portion passer til en Jello ring fra Tupperware.
Fløderand ( cremerand )
5 blade husblas
4 æggeblommer
4 spsk. sukker
1 stang vanilje
3 dl kaffefløde
2½ dl piskefløde
- Læg husblas i koldt vand
- skrab vaniljekorne ud af vaniljestangen og bland det med lidt sukker.
- pisk æggeblommer, sukker og vanilje hvidt og luftigt.
- tilsæt kaffefløde og den tomme vaniljestang
- varm det op til det tykner over vandbad.
- kom husblassen i den varme fløde bladningen, og pisk godt
- lad det afkøle lidt
- piske fløden
- vend den stift piske fløde i den lidt afkølede fløde blandingen af et par gange.
- hæld det en randform, som dækkes og sættes i køleskabet et par timer.
- Løsnes fra forsigtigt fra kanten med en kniv.
- vend fløderanden ud på et fint fad
- serveres med Kirsebærsovs, Syltede pære eller andet syltede frugt.