Efterårs desserter,  Jule opskrifter,  vinter desserter

Kirsebærsovs


kirsebærsovs

Hjemmelavet kirsebærsovs smage bare meget bedre end det man kan købe…… – Og det er nemt at lave. Vi har et dejligt kirsebærtræ i haven. Det er sure kirsebær. Men de er simpelthen bare helt perfekte til kirsebærsovs.

Her kan vi godt li at kirsebærsovsen smager af noget. Der skal være smæk på smagen. Derfor er der i min opskrifter kommet masser vanilje og kirsebærvin i…… Kirsebærvinen/likør gir kirsebærsovsen en helt vidunderlig smage

Årets kirsebær sovs skal altid laves af sure kirsebær ” stevnsbær ” her hos os. Stevnsbær har en helt vidunderlig smag. Ikke når du spiser dem fra træet – pa hu der er d sure, som navnet. Men når de bliver lavet til Kirsebær likør, eller Kirsebærmarmelade med vanilje og rom – og så kirsebærsovsen juleaften……… De har en helt speciel lidt mandel agtigt smag.

kirsebær sovs

Tips

Kirsebærrene udstener jeg, og fryser ned i små plast bøtter. Så er det til kirsebær sovs og til Kirsebærmarmelade med vanilje og rom eller måske en Kirsebærkage i vinterens løb.

Af Stevsbær kan du også lave en skøn hjemmelavet Kirsebær likør, Den bliver bare go.Kirsebærsovs300 gr udstenede kirsebær friske eller frosne optøet

125 gr sukker

2½ dl vand

1 stang vanilje,  ½ tsk vaniljepulver eller 1 – 2 tsk go vaniljesukker se Vanilje

1 – 2 spsk. kirsebærvin/likør

1 spsk. kartoffelmel  1. Hæld alt i en gryde.
  2. Varm det op under omrøring.
  3. Lad det koge op og ta det fra varmen
  4. Smag kirsebærsovsen til med sukker evt. lidt mere kirsebærvin.
  5. Kan servens til ris a la manden, fløderanden, vaniljeis eller andre desserter.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×