
Ris a la mande

Ingen juleaften og jul uden en lækker Ris a la mande og go Kirsebærsovs ….. Med store stykker mandler i. Så man tro man får mandlen…… men bliver for det meste snydt … Vi har to i familien som kæmper intenst om at få mandlen hvert år…..
Meeen et år kom jeg en mandel i hver skål. Den ene skål var til juleaften, den anden til julefrokosten dagen efter. Juleaften kunne vi ikke finde nogen mandel, og dagen efter var der to…… – Jeg havde rørt rundt med den sammen ske……. Så den må havde siddet på skeen og fulgt med over i den anden skål….
Hvad lærte man så af det: brug ikke den samme ske …….
Ingen jul uden risengrød Lille juleaften. Lille juleaften står menuen altid på Risengrød kogt i sengen med kanelsukker, smørklat og jule hvidtøl. Så der der både aftensmad og kold risengrød til ris a la mande juleaften.

tips:
Har du en rest risengrød kan den bruges ( ca. 1,4 kg svare til ½ portion Risengrød )
Du kan bruge vaniljepulver i stedet for en vaniljestang. ca. ½ tsk.
Ris a la mande
½ portion Risengrød kogt på sødmælk
150 gr mandler
6 dl piskefløde
2 spsk. sukker
1 fed vaniljestang
- Kog en ½ portion Risengrød kogt i sengen
- lad den køl helt af i køleskabet
- kom mandlerne i en gryde mad vand
- giv mandlerne et opkog.
- hæld dem i en sigte
- smut mandlerne
- husk at ta 1 pæn hel mandel fra.
- hak den groft. Der må gerne være lidt store stykker i.
- Skrab korne ud af vaniljestangen
- bland det sammen med sukkeret med en kniv.
- Piske fløde stiv
- rør i den kold risengrød til den er jævn
- bland mandelstykker, flødeskum og vanilje, sukker i
- rør det forsigtigt godt sammen
- smag til med sukker og vanilje
- Hæld det i en skål ( kom den hele mandel i )
- lad det trække i mindst en time.
❤

