Efterårs desserter,  Gæstemad,  Nytår,  vinter bagværk

Pære belle Helene


pære belle Helene
klassik dessert

Pære belle Helene er en klassik dessert, det kan man godt forstå. For den smager dejligt. Den der kombination af vanilje is, syltede pærer, flødeskum og chokoladesovs den holder bare.

Pære belle Helene er lækkert dessert, når man f.eks. skal forkæle familien i weekenden eller dine gæster

Nem og lækker dessert, der helt sikkert vækker glæde.

Er du på udkig efter en klassik dessert, har det her måske din interesse: Nem citron fromage, Karamelrand, Ananasfromage eller Fløderand ( cremerand )

Du kan se hvordan du selv sylter pærer her : Syltede pære i fryseren

tips

Opskriften på denne dessert med syltede pærer er til 4 personer.

I stedet for groft hakkede valnødder kan bruges hakkede mandler eller nøddeflager.



Pære belle Helene



1 skive vanilje is pr. person ( ca. ½ l. )
2 syltede ( henkogt ) pære pr. person
1/4 l fløde

1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. vaniljesukker

1 spsk. sukker

chokoladesovs :

100 gr Mørk chokolade
1 tsk. smør
4 spsk. fløde.

Pynt:

groft hakkede valnødder



  1. Chokoladesovs:
  2. Bræk chokoladen i mindre stykker
  3. Smelt chokoladen i en skål der er samt over en gryde med kogende vand. ( vandbad )
  4. Når chokoladen er smeltet kommes smør og fløden i
  5. det røres sammen til det er en ensartet masses.
  6. Lad skålen stå over vandbadet på bordet.
  7. Pisk fløden til fødeskum, sammen med vanilje og sukker.
  8. Anret 1 skive vanilje is på en is asiet eller tallerken.
  9. læg to Syltede pære oven på isen
  10. læg flødeskummet pæn oven på pærerene
  11. kom dem varme chokoladesovs oven på
  12. drys med lidt groft hakkede valnødder.
  13. server strakt Pære belle Helene.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×