
Grønkåls coleslaw

Grønkåls coleslaw, dejlig vinter salat med grønkål, rød spidskål, gulerod og vindruer. Lækker coleslaw dressing med honning sennep og solbær eddike.
En skål grønkåls coleslaw passer fint til mange madretter.
Grønkål er en super sund og vitamin rig kål. Især er den rig på A og C vitamin. Der kan anvendes til mere end den traditionelle Grønlangkål og grønkålssuppe. Nemlig rå i salater.
Grønkål er en meget vinter hårdfør plante. Der kan tåle, at stå i have selv om det er en streng vinter. Den kan se lidt slatten ud efter en hård frost periode, men efter et par dage rejser den sig igen. Grønkål kan også fås i en rød lilla udgave
Andre gode salater : Farverig sommersalat, Farverig grønkåls salat, Lille Eriks blommesalat eller Kålsalat med pærer og mormor dressing

Tips
I stedet for grønne vindruer, kan du bruge ( blod ) appelsin stykker eller æble stykker
I stedet for rød spidskål kan du bruge rødkål.
I stedet for Solbær eddike kan du bruge andet eddike f. eks. Hindbær eddike eller æbleeddike til denne salat med grønkål.
Grønkåls coleslaw
Ca. 100 gr hakket frisk grønkål
150 gr fint snittet rød spidskål
1 revet gulerod
200 gr grønne vindruer ( i halve )
1 håndfuld valnødder
Dressing
200 gr creme fraiche 9 %
2 spsk. mayonnaise
1 spsk. honning
1 spsk. Solbær eddike ( se tips )
1/2 tsk. sennep
Lidt salt
- Skyl og lad grønkålen dryppe af på et viskestykke
- Hak det fint med en god kniv
- Snit det røde spidskål fint og skyl det
- lad det dryppe godt af i en si
- Skræl og riv guleroden groft
- Skyl og halver de grønne druer ( fjern evt. kerner )
- Bland grønkål, rød spidskål, gulerod og vindruer i en skål
- Dressing:
- Rød creme fraiche, mayonnaise, honning, sennep samt solbær eddike, sammen i en skål
- smag til med lidt salt.
- Vend dressingen i skålen grønkål mm. til det er helt blandet.
- Lad det stå og trække lidt inden det spises.
💖

