
Vintergryde med pølser

Vintergryde med pølser, en fyldig vinter ret med masser af hvidkål, kartofler, æbler samt frankfurtere. Vinter kål gryde, er krydderet med karry.
En alt i en gryde, som kan spises som den er eller med rugbrød til.
Selvom vintergryde med pølser er en enkel ret, smager det skønt, Især på en råkold efterårs eller vinter dag.
Ander gode vinter retter: Gule ærter, Efterårssuppe der varmer, Porreflæsk eller farseret porre

Tips:
Du kan bruge røget kålpølser i stedet for frankfurtere til denne vinter kål gryde
I stedet for oksebouillon kan bruges andet bouillon
Det er en stor portion, så der er sikker også til næste dag. Den bliver næsten bedre af at stå til næste dag. Smage kommer rigtig ud i retten.
Vintergryde med pølser
800 gr kartofler skrællet i tern
1 klat smør
et mellem str. hvidkål 1,5 kg ( ca. 1300 gr fint snittet hvidkål )
7 – 8 frankfurtere
2 dl okse bouillon
1 ½ spsk. mild karry
1 stort madæble uskællet i tern
1 tsk. salt
lidt sukker
- Svits kål i smør til det begynder at falde lidt sammen
- kom kartoffel tern i gryden
- drys karry og salt på
- hæld bouillonen ved og bland det godt sammen
- Læg pølserne oven på kålen i gryden læg låg på gryden
- lad det simre i 30 min ved svag varme
- kom æbletern i og rør forsigtigt rundt i kålen så alt blandes rundet ( pølserne er muligvis revnet )
- lad det koge videre i ca. 15 min.
- smag til med salt og karry
- Spis Vintergryde med pølser, som det er evt. med rugbrød til.
💖

