
Fyldte squash med oksekød

Når høsten er i gang på marker og haver. Vrimler det af og til med de gode squash. De er anvendelige til mange ting. I kage, som fylde i salat, squash med forskelligt fyld og sammenkogte retter. Men også, som fyldte squash med oksekød. En rigtig go hverdags ret – hurtigt og nemt.
Du kan lave Rosmarin kartofler, eller Rosmarin kartofler i airfryer til. De passer helt perfekt til fyldte squash med oksekød.
Squash planten er ret taknemmelig. De er nemme, at få til at gro……… – Samtidig med de gir mange squash. Ofte er 2 planter nok til man svømmer i squash. Så man må gi nogle væk.
Squash kan fået i flere farver og former. De fås grønne, lysegrønne, lysegrønne med striber, gule og hvide. Men også i flere former bla. alm squash, runde squash, ufo squash, spaghetti squash, og vinter squash.
Mangler du en op skrift med squash kommer et par her: Pizza med squash og kartofler, Squash boller, Fyldt Squash, Squash Klatter, 2-3-4 marmelade med vanilje og lime, Squash kage , Squash pandekager

Tips
Krydder eddiken kan være Estragon eddike , Solbær eddike eller anden krydder eddike du har.
Vesterhavs osten kan erstattes med anden revet ost.
Alm hvid champignoner kan bruges i stedt for mørke.
Ufo squash se flotte og indbydende ud som squash med fyld. Skær ” låget ” af i den side hvor stilker sidder. Skrab kærner ud. Fyld fyldet i og læg ” låget ” halvt på.
Fyldte squash med oksekød
2 mellem squash
Fyld:
margarine, smør eller olie
1 hakket løg
500 gr hakket oksekød
250 gr mørke champignoner i skiver
2 spsk. koncentreret tomat puré
1 tak salt
frisk kværnet peber
1 tsk. krydder eddike f.eks. estragon eddike
1 tsk. sukker eller sirup
1 spsk. mel
pynt
150 gr bacon i tynde skiver
lidt revet Vesterhavs ost
Et par frisk rosmarin kviste
- vask og flæk squashene
- skrab kærne ud og læg dem i et ovnfast fad.
- Fyld
- Svits løgene lidt i fedstof.
- tilsæt det hakkede oksekød lidt efter lidt.
- svits det til det skifter farve.
- tilsæt tomatpuré, champignoner krydder eddike, sirup, salt og peber.
- svits det lidt
- drys mel over og rør det i .
- smag til med salt, peber, krydder eddike og evt. lidt sirup.
- kom nu fyldet i squash bådene
- dæk fyldet med bacon strimler
- riv lidt Vesterhavs ost over
- stik et lille kvist rosmarin i hver fyldte squash.
- sæt dem i en 175 grader varm ovn i ca. 45 min.
❤

