Estragon eddike
Estragon eddike er meget nemt og billigt at lave. Hvidvinseddike, estragon, en fin lille glas flaske, samt en solrig vindueskarm. Det er det der du skal bruges til en dejlig krydder eddike med estragon
Hvad bruger man så estragon eddike til ?? Jeg bruger det til Hjemmelavet remoulade, Fyldte squash med oksekød og i dressinger.
Estragonen har jeg i haven, den er stor og breder sig. Den er jeg meget glad for min estragon plante, den kommer igen hvert år og må klippes ned et par gange i løbet af sommeren. Ellers bliver den høj og vælter ud over det hele. Det er dejligt lige at kunne gå ned i haven og hente friske krydderurter. I øjeblikket har jeg bla estragon, laurbær, timian, citron timian, purløg, persille, oregano, merian, lavendel, salvie, løvstikke mm. Hvert år kommer der nye til. I år er det en karryplante og sødskærm. Sødskærmen er købt i den gamle by i Århus. Nogle krydderurter kommer igen hvert år, andre skal såes eller købes hvert år.
Se også min opskrift på en dejlig, Solbær eddike
Tips
Du behøver ikke lige lave krydder eddike med estragon af ½ liter hvidvinseddike. Estragon i en lille fin flaske og fyld op med hvidvinseddike.
Eddike kan hældes fra stilkene over i en anden flaske, men det ser dekorativt ud med stilkene i flasken.
Estragon eddiken bruges til hjemmelavet remolade, dressinger mm.
Mit estragon eddike står i køleskabet, når jeg har brugt af den. Egentligt kan den sikkert holde sig udenfor køleskabet.
Estragon eddike
5 dl hvidvin eddike
5-6 kviste frisk estragon
En fin lille glas flaske
- Find en fin flaske eller to mindre der kan være ca ½ liter i.
- rengør og skyl flasken/flaskerne grundigt.
- skyld estragongen
- put estragon stænglerne i flasken og hæld hvidvinseddike over til de er dækket.
- sæt flasken i en vindueskarm, så den får sol noget af dagen.
- lad den stå en måneds tid eller mere i solen i vinduskarmen.
- Derefter er det klar til brug.
❤