bagte blommer med rom og knas
Efterårs desserter,  sommer desserter

Bagte blommer med rom og knas

[lotos_likes]
bagte blommer med rom og knas

Prøv at lave bagte blommer med rom og knas. De er altså bare gó……. Uhm kolde eller lidt lune med flødeskum og lækker knas drysset over. Blommerne bliver ligesom karmelisret når det bliver bagt i ovnen En skøn, efterårs dessert med blommer. Der er utrolig nem og lækker.

I år har vi rigtig mange blommer på træerne. Så mange, at vi slet ikke kan nå at bruge dem alle sammen. Der er blev bagt flere Blommekage a la Anders A. lavet Blommegrød, Blommer i Madeira marmelade, Sød chilisovs🌶 mm. Ja vi har endda foræret væk af dem.

Tips

Rommen kan undlades

Du kan bruge forskellige nødder til knassen, efter smag og behag

Kan anrettes i et højt glas.

En kugle vanilje is til er heller ikke dårligt. til bagte blommer med rom og knas



Bagte blommer med rom og knas



knas:

50 gr groft hakket nødder ( mandler, hasselnødder mm )

25 gr fint valset havregryn

15 gr smør 

1 spsk. honning

bagte blommer

ca. 16 mindre blommer

1 tsk. go vaniljesukker  se Vanilje is

2 spsk. rørsukker

1 spsk. rom

Tilbehør

flødeskum, vaniljeis eller creme fraiche 



  1. Knas:
  2. varm en pande godt op
  3. rist de hakkede nødder og havregryn til de begynder , at duft.
  4. ta panden fra varmen
  5. kom smør og honning over nødderne på panden
  6. rist det til det er gyldent på en god varm pande, men du hele tiden vender det med en panelkniv. Pas på det ikke branker !!!!
  7. Hæld det på en tallerken, fad eller lignede.
  8. sprede det ud og lad det afkøle
  9. Bagte blommer:
  10. halvere og udsten blommerne
  11. læg dem i et dyb ovnfast fad med snit fladen op ad.
  12. drys vaniljesukker og rørsukker over blommerne i fadet.
  13. dryp rommen over blommerne
  14. sæt dem i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter.
  15. kan spises lune eller kolde. Med flødeskum eller creme fraiche og knas.


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×