
Rosengelé lavet af Rosensaft. Gelé af roser har en utrolig smuk pink farver, og en let syrligt smag af roser. Det er rigtigt dekorativt til pynt på kager og desserter
Du skal bruge Rosensaft, som du meget nemt kan lave af haveroser eller hybenroser.
Der er ikke pektin i roser, så der må tilsættes et geleringsmiddel.
Rosengelé er perfekt til pynt på en lagkage, Gammeldags dansk æblekage eller måske en Walesstang. Men også på desserter som fromager mm
Ud over gelé af roser kan du også lave andre skønne gelér : Kvædegelé, Vindrue gelé og saft, Ribs-solbær gelé, Solbær gelé eller den klassiske Ribs gelé
Tips
Der bliver 2 små glas gelé med roser
Alternativt kan du lave gelé prøve ved at komme lidt rosengelé på en tallerken og sæt den i fryseren. Når det er koldt skulle det gerne virke gelé agtigt og ikke flyde ud.
Prøv også , at hælde lidt rosen gelé på i en flad skål. Så kan du skære fine firkanter til pynt på f. eks. en lagkage
Hvis rosengelén mod forventning ikke bliver stiv. Kan du se rådene på posen med geleringspulver.
Rosengelé
4 dl rosensaft
1 spsk. sukker
1 spsk. geleringspulver til Gelé
Atamon eller spiritus til skylning af glas
- hæld rosensaft i en lille gryde
- bland sukker og geleringspulver i en skål
- Drys det i rosensaften i gryden
- rør til det er væk
- bring rosengelén i kog
- lad den koge svagt i 10 minutter rør et par gange mens det koger
- tag en gelé prøve
- Det gøres ved at du dypper en ske i den varme gele og holde den oppe over gryden. Hvis den sidste dråbe bliver hængende er gelé færdig. ( se tips )
- nu hældes den på små rengjorte glas der er skyllet i atamon eller spiritus
- lad glassene stå åben til gelé med roser er helt stivnet.
- sæt læg på og opbevar rosengelé mørkt og køligt
❤️




