
Rosensaft der smager helt vidunderligt stærkt af roser. Den har en helt vidunderlig smuk pink farve og duft. Saft lavet af rosenblade fra røde haveroser og hybenroser.
Skøn som en forfriske sommerdrik, til rosen is, i drinks eller som pink farvet isterninger der smager af roser.
Det er super nemt at lave en skøn rosensaft
Jeg har brugt en blanding af hybenroser og røde haveroser til denne rosensaft.
Ander gode sommerdrikke: Lemonade, Orangeade, Hyldeblomstdrik, Jordbær hyldeblomstdrik

Tips
Du kan bruge røde haveroser eller hybenroser. Eller en blandingen af haveroser og hybenroser til den saft lavet af rosenblade
Hybenroser gir en flot farve til rosensaft
Rosenbladende skal ikke trykkes sammen når du måler 2 liter rosenblade af. De skal ligge løse i litermålet.
Hvis du ikke vil bruge atamon kan du fryse rosensaften i plastflasker eller lignede. Uden atamon er rosensaften holdbar i et par dage,
Du kan fryse lidt rosensaft i en isterningpose, så får du flotte pink farvet isterninger der smager skøn af roser.
Rosensaft
2 liter rosenblade ( ikke trykket sammen )
1 kg sukker
1 ½liter kogende vand
20 gr Vinsyre eller citronsyre
2 skiver citron
1 tsk atamon
- Mål 2 liter rosenblade af ( de skal ikke trykkes sammen.)
- kom den i en skål med koldt vand og skyl den fri for snavs og smådyr.
- knug dem fri for det meste vand
- læg rosenbladende i en ren skål med låg mindst 3 liter
- hæld sukker og vinsyre over rosenbladende i skålen samt de 2 skiver citron.
- hæld 1 ½ liter kogende vand over rosenbladende i skålen
- rør rundt til sukkeret er opløst helt
- lad den stå i køleskabet i 3 dag
- si den færdige rosensaft i gennem et klæde
- hæld rosensaften på rengjorte atamon skyllede flasker
- rosensaft opbevares i køleskabet holdbart i ca. 2 – 3 måneder. ( se tips )
❤️



