
Kold Hybensuppe med vaniljefløde og mandelflager. En skøn dessert eller snack.
Den kolde hybensuppe smager fantastisk med en god klat vaniljefløde. Vaniljefløden og mandelflager klæ den kolde hybensuppe så fint
Hybensuppen har en utrolig smuk orange farve, der ser rigtig appetitlig ud. Frisk og lækkert på en sensommerdag
De flotte røde Hyben kan du finde bla. ved stranden. De skal plukkes inden de bliver alt for modne. så er den nemmest , at ordne.
Flere gode opskrifter med hyben : Blomme hyben marmelade, Hyben marmelade med citron, Fersken hyben marmelade med chili, eller Æble marmelade med hyben og gulerod

Tips
Der er til ca. 6 portioner kold hybensuppe
Hybensuppen kan også serveres lunken med vaniljefløde eller varm med tvebakker eller lignede
Du kan også lidt knas i stedet den for mandelflager f. eks, Ristede havregryn eller mysli
En rest kold hybensuppe er god på et surmælks produkt eller på grød
Hybensuppe
300 gr ordnet hyben
8 dl vand
ca. 100 gr sukker
2 spsk. vand
1 spsk. kartoffelmel
1 tsk rosenvand
1-2 dråber æbleeddike
tilbehør
1 ½ dl piskefløde
1 tsk sukker
1/4 tsk vaniljepulver eller 1 tsk go vaniljesukker
mandelflager
- De ordnede hyben kommes i en gryde med 8 dl vand.
- kog hyben og vand under låg til hybene er kogt møre ( ca. 15 – 20 minutter.)
- Tag en ren gryde med en fintmasket sigte over
- hæld hyben igennem sien
- tag en ske og purér de kogte hyben igennem sigten til der kun er en tørt masse tilbage.
- Skrab alt det gode frugt kød af på bagsiden af sien.
- rør i suppen til den er jævn
- tilsæt sukker
- kog hybensuppen op og tag den fra varmen
- rør 2 spsk. vand og 1 spsk. kartoffelmel sammen i en kop eller skål
- hæld det i den meget varme hybensuppe under god omrøring til den jævner
- tilsæt rosenvand og et par dråber æbleeddike
- smag suppen til med sukker, rosenvand og æbleeddike
- lad den nu køle helt
- Tilbehør
- pisk fløden
- smag den til med sukker og vanilje
- kold hybensuppe hældes nu i dybe tallerkner
- pyntes med en god klat vaniljeflødeskum og mandelflager



