Hybensuppe


kold hybensuppe

Kold Hybensuppe med vaniljefløde og mandelflager. En skøn dessert eller snack.

Den kolde hybensuppe smager fantastisk med en god klat vaniljefløde. Vaniljefløden og mandelflager klæ den kolde hybensuppe så fint

Hybensuppen har en utrolig smuk orange farve, der ser rigtig appetitlig ud. Frisk og lækkert på en sensommerdag

De flotte røde Hyben kan du finde bla. ved stranden. De skal plukkes inden de bliver alt for modne. så er den nemmest , at ordne.

Flere gode opskrifter med hyben : Blomme hyben marmelade, Hyben marmelade med citron, Fersken hyben marmelade med chili, eller Æble marmelade med hyben og gulerod

Tips

Der er til ca. 6 portioner kold hybensuppe

Hybensuppen kan også serveres lunken med vaniljefløde eller varm med tvebakker eller lignede

Du kan også lidt knas i stedet den for mandelflager f. eks, Ristede havregryn eller mysli

En rest kold hybensuppe er god på et surmælks produkt eller på grød



Hybensuppe



300 gr ordnet hyben

8 dl vand

ca. 100 gr sukker

2 spsk. vand

1 spsk. kartoffelmel

1 tsk rosenvand

1-2 dråber æbleeddike

tilbehør

1 ½ dl piskefløde

1 tsk sukker

1/4 tsk vaniljepulver eller 1 tsk go vaniljesukker

mandelflager



  1. De ordnede hyben kommes i en gryde med 8 dl vand.
  2. kog hyben og vand under låg til hybene er kogt møre ( ca. 15 – 20 minutter.)
  3. Tag en ren gryde med en fintmasket sigte over
  4. hæld hyben igennem sien
  5. tag en ske og purér de kogte hyben igennem sigten til der kun er en tørt masse tilbage.
  6. Skrab alt det gode frugt kød af på bagsiden af sien.
  7. rør i suppen til den er jævn
  8. tilsæt sukker
  9. kog hybensuppen op og tag den fra varmen
  10. rør 2 spsk. vand og 1 spsk. kartoffelmel sammen i en kop eller skål
  11. hæld det i den meget varme hybensuppe under god omrøring til den jævner
  12. tilsæt rosenvand og et par dråber æbleeddike
  13. smag suppen til med sukker, rosenvand og æbleeddike
  14. lad den nu køle helt
  15. Tilbehør
  16. pisk fløden
  17. smag den til med sukker og vanilje
  18. kold hybensuppe hældes nu i dybe tallerkner
  19. pyntes med en god klat vaniljeflødeskum og mandelflager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *