
Minestronesuppe

Minestronesuppe eller italiensk urtesuppe er en dejlig fyldig grøntsagssuppe. Suppen er rimelig simpel at lave, og kan varieres alt efter hvad der nu er i grønsagsskuffen.
En skøn italiensk Minestronesuppe, der er god en kold vinter eller efterårsaften. Hvidløgsflutes passer perfekt til denne grøntsagssuppe.
I en Minestronesuppe eller italiensk urtesuppe kan du variere grønsagerne. Det kan bruges, som en køleskabs oprydninngssuppe. En squash, peberfrugt, et par stængeler blegselleri, et stykke hvidkål ( fint snittet ) eller f.eks. et par tomater ( uden skind ) , forårsløg, kartofler, aubergine mm. Så er smagen bare lidt anderledes alt efter hvad du kommer i.
Andre gode supper : Efterårssuppe der varmer, Asparges suppe, Rodfrugtsuppe, Selleri suppe eller Gule ærter

tips:
Suppen kan være oksekøds eller hønsekødssuppe
I stedet for suppe kan du bruge en go bouillon f.eks. Oscars oksekød eller høns
Du kan smage suppen til med oregano, basilikum eller merian
I stedet spaghetti suppehorn kan du bruge andet pasta
Du kan også komme kødboller i suppen
Det er en stor portion, men så er der mad til mere end en dag.
Minestronesuppe
100 gr bacon i tern
fedtstof
1 stort løg ( i tern )
200 gr brune champignon ( i skiver )
1/2 selleri ( i tern )
4 gulerødder ( i tern )
2 persillerødder ( i tern )
2 pastinakker ( i tern )
1 dåse koncentreret tomat pure
1 fed hvidløg ( presset )
ca. 3 liter suppe ( se tips )
3 porre ( i skiver )
salt og peber
2 dl Suppehorn ( se tips )
- svits bacon og løg i fedstof i en stor gryde.
- Tilsæt champignoner og lad dem svitse lidt med
- tilsæt nu de i stand gjorte grøntsager ( minus porre ) og svits dem lidt.
- kom hvidløg og tomatpuré i gryden.
- kom suppen over grøntsagerne
- kog suppe i 15 min med låg på.
- tilsæt porre og kog videre i 5 min
- Smag suppen til med salt og peber
- tilsæt suppehorn og lad suppen stå på et slukket komfuret i 10 min.
- nu er den klar til at spise med Hvidløgsflutes eller andet brød.
❤

