
Æbleeddike

Vil du lave din egen æbleeddike til vinterens dressinger, marinader mm. Så er det meget meget nemt. Det er der ingen ben i.
Det er ganske enkelt, at lave din egen æbleeddike. Du kommer æbler i en flaske ( glas ), og fylder op med hvidvins eddike. Så sætter du flæske i et solrigt vindue. Når den står der bliver eddiken varmet op af solen og den gode æble smag kommer ud i eddiken. Der skal den så stå i mindst en måned tids og trække.
Måske du kunne være interesseret i andre opskrifter på krydder eddiker : Hindbær eddike, Solbær eddike eller Estragon eddike

Tips
Du kan bruge alm husholdning eddike i stedet for hvidvins eddike.
Skal opbevares i køleskab når du har brugt af eddiken.
Nogle æbler, der er røde vil farve eddike rødlig
Æbleeddike
En flaske med stor åbning eller et glas
æbler
hvidvins eddike
- Rengør flasken ( glasset ) grundigt
- Vask æbler og fjern kernehuset
- skær dem i stykker
- fylde flaske ( glasset ) 3/4 op med æblestykker
- fylde den op med hvidvins eddike og luk flasken.
- sæt flasken i en solrig vinduskarm i mindst en månedstid, gerne længere
- ryst flasken en gang i mellem
- si æbleeddiken
- hæld den på en ren flaske
- Opbevares i køleskabet når du har taget af den.
❤

