Kokoskage med moreller
En stor skål moreller på køkkenbordet, gav inspiration til denne kage. Har du også mange moreller i haven i år? Så prøv en kage med moreller, nemlig en kokoskage med moraller. Denne lækre kage er med kokosmel, vanilje, marcipan og moreller.
Nogle år er der bare mange moreller, og næste år er der næsten igen. Sådan er det bare, det kan vi jo ikke bestemme selv. – det er måske meget godt …… Vores træ bugner i år. Men det er en kamp mellem os og stærene, hvis de først opdager de lækre moreller. Hidkalder de samtlige stære i hele området, og så er træet tømt i løbet af et pat timer.
Der ofte lidt forvirring om moreller er kirsebær. Det er svært at finde svaret på, men flere mener det er søde kirsebær. Sure kirsebær f.eks. stevs bær er langt mere smagsfulde og mere egnet til saft, vin, grød, kirsebærsovs og marmelade. Vi spiser dem dirket fra træet som frugt og til kager. Dem vi har er ikke egnet til andet. Men jeg tror og er sikker på, at det kirsebærtræ min mormor havde i haven var rigtige søde kirsebær. De var smagsfulde søde og saften fra dem helt mørk. Det var ikke moreller måske en gammel sort ??
Tips
I stedt for , at stikke i en kage med en strikkepind, for at se om den er bagt. Kig i stedet for om den linder fra kanten af formen. så er den helt sikkert bagt.
Alle slags moreller eller kirsebær kan bruges til denne opskrift.
Kokoskage med moreller.
150 gr smør
250 gr sukker
100 gr marcipan
3 æg
1/4 tsk vaniljepulver eller 1 tsk vaniljesukker se Vanilje ( sukker )
1 tsk bagepulver
250 gr mel
1 dl kokosmel
5 spsk. mælk
fyld:
300 gr udstenende Moreller
pynt:
kokosmel
- Rør smør, sukker, æg, vanilje og marcipan i et par minutter til det er hvidt og luftigt.
- Tilsæt hvedemel, kokosmel og bagepulver.
- rør langsomt til melet er væk i dejen.
- tilsæt mælk og rør lidt.
- rør derefter kraftigt et øjeblik.
- kom halvdelen af dejen i en smurt lille bradepande.
- fordel de udstenede moreller over dejen.
- kom resten af dejen over morellerne.
- drys kokosmel som pynt på kagen.
- Sæt kagen i oven ved 175 gr og bag den i ca 55 min. eller når den linder fra kanten så er den bagt.
❤