Året på Bredstenen
Børkop Vandmølle
Fantastiske steder i Danmark

Børkop vandmølle


Der er bare så smukt , ja nærmest romantisk smukt ved Børkop vandmølle. Du kan gå en tur på stier rundt om Møllesøen, hvor der er svaner og ænder. En hel lille oase, der emmer af ren idyl.

Så er du i nærheden af Børkop, kig forbi den gamle vandmølle. Den er bestem et besøg vejr. Du vil bliver sikkert overraske, som jeg. Når du kommer i bil til vandmøllen. Lige pludselige er du bare midt i idyllen og den smukkeste natur.

Børkop vandmølle ligger lige i udkanten af Børkop. En rigtig fin parkerings plads med bord og bænke, så du kan spise din medbragte mad eller blot bare sidde og nyde udsigten over Møllesøen.

Selve vandmøllen er åben i weekender og helligdage i sommer halvåret. Hvor den bliver sat i gang og maler mel. Melet kan man købe. Der er også et lille museum farbror svends samling, i den gamle svinestald. Samlingen er små landbrugsredskaber og husholdning redskaber fra 1800 tallet og frem efter. Der er gratis entré i åbningstiden. Museet og vandmølle drives af Børkop vandmølle venner.

Restaurant Børkop mølle

Børkop Vandmølle

I møllers stuehus er indrettet en hyggelig restaurant Børkop mølle, som bestemt også er et besøg hver. behagelig, betjening, rigtigt hyggeligt og lækker mad.

Mens vi ventede på maden i den hyggelige og stemnings fyldte møllestue. Kunne vi nyde udsigten, og et svane par med mindst 5 unger der gik lige uden for vinduerne hvor vi sad.

Lidt Historie om vandmøllen

Møllens nuværende bygninger er fra 1800 tallet. Men møllen omtales allerede i 1500 tallet

Børkop vandmølle blev fredet tilbage i 1960 og et større restaureringsarbejde blev igangsat i 70érne Vandmøllen. Vandmøllen og området omkring ejes i dag af skov og naturstyrelsen. Men vedligeholdes af bygninger og området påhviler vejle kommune

Se mere på https://www.borkopvandmolle.dk/oplevelser/mollen/

Adresse:

Børkop Mølle
Vandmøllevej 4 A
DK-7080 Børkop


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×