Året på Bredstenen
æbelø
Fantastiske steder i Danmark

Æbelø


æbelø

Det er en helt vidunderlig oplevelse, at gå over ebbevejen til Æbelø. For, at bliver der til det bliver lavvandet igen før man kan gå hjem igen.

æbelø

Æbelø byder på en helt fantastisk natur oplevelse. Måske er du heldig , at se havørnen svæve, eller  en flok muflon der ligger under træerne. Dådyrene løber i flok over en sti lige foran dig.

Sæt dig på en væltet træstamme og nyd udsigten over havet med de stejle skrænter. Er vejret rigtigt godt læg dig i græsset og nyd stilheden. Du kan alligevel ikke komme hjem før det bliver lavvandet igen. Turen rundt på øen ad stierne er smuk. Gennem skov, meter høje bregner, langs stranden, og åbne græs arealer.

Gå til Æbelø ad ebbevejen.

æbelø

Der er ingenting på Æbelø, kun natur. Du skal derfor selv ta mad og drikke med i rygsækken. Husk en pose til dit affald, der er ingen skraldespand så det skal med hjem igen.

æbelø

På visit Nordfyn er en tidevands kalender og gode råd når du skal en tur på Æbelø. Turen starten ved p-pladsen ved Lindøhoved. Man går af ebbevej mærkeret af pæle i vandet. Det første stykke til Æbleøholm kan du vade i bare tær. Men det sidste stykke mellem holmen og Æbelø er det godt med et par badesko f.eks. Man kan også gå hele vejen i et par gamle gummisko. Badeskoene hænger fat i sandet på den første del af turen.

æbelø

Samme vej hjem når det igen bliver lavvandet. Siger tidevands kalenderen du kan gå over inden kl 10 ca. kan du komme hjem igen ved ca 17 tiden. Det tager lidt over en time , at gå til Æbelø ( ca. 1,5 km..

Det er bedst at gå på ebbevejen til eller fra Æbelø 3 timer før og efter lavvande. se tidvands kalender mm på https://www.visitnordfyn.dk/

Gå på stierne hele vejen rundt på øen. På dele ( midt på ) af øen må man ikke komme , da der er havørne i det område. Du må kun gå på stierne, der er fint slået og mærkeret.

Der må ikke plukkes blomster, tændes bål mm, men det er tydeligt på skiltene du møde på øen.

Lidt historie

æbelø

Æbelø er fredet, og naturen har overtaget øen. Den ejes i dag af Åge V. Jensen Naturfond. Der er kun fyret og æbeløgård tilbage på øen. Det er ikke tilgængeligt for besøgende.

Tilbage i 1600 tallet købt borgene i Bogense øen, så de kunne hente brænde på øen

Førhen boede der mennesker på øen og der blev gravet ral til Lillebæltsbroen. Omkring anden verdens krig boede der omkring 50 mennesker på øen, og der var skole på øen. Der kan ses rester af fundamentet mm af et hus. Ved havnen er rester af ralværket


Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×