citronkage
Bradepandekage med citron og marengs

Dejlig Bradepandekage med citron og marengs. Det er en stor citronkage har et lag lemon curd i mellem kage og margens.

En bradepandekage der kan blive mange stykker af.

En frisk og ikke så sød citronkage.

Kagen er økonomisk, da der ikke skal bruges en masse smør og sukker.

Du kan bruge et glas færdigt lemon curd eller lave det selv opskriften finder du her Lemon curd.

Andre gode bradepandekager du måske kunne være interesseret i : Blomme bradepandekage, Sommer bradepandekage, Rabarber bradepandekage, Bradepandekage med æbler eller Chokoladekage fra Bredstenen

Tips:

Kagen passer til en bradepande på ca. 30 x 35 cm.

I stedet for fløde kan du bruge mælk for en lettere version af citron og marengs bradepandekagen.

Er perfekt citronkage til at få brugt et glas lemon curd der er taget hul på og ikke spist.

I marengsen kan du tilsætte revet citronskal fra en øko citron eller 2 dl kokosmel.

I stedet for at stikke i en kage kig om den er lindet fra i kanten. så er den helt sikkert bagt.



Bradepandekage med citron og marengs



125 gr smør

125 gr sukker

6 æggeblommer

2 tsk. bagepulver

350 gr mel

1½ dl fløde ( se tips )

fyld:

1 glas Lemon curd ( ca. 300 gr )

Marengs

6 æggehvide

1 ½ dl sukker



  1. smør, sukker og æggeblommer røres til det er luftigt og hvidt et par minutter.
  2. Tilsæt mel, bagepulver og fløde.
  3. Rør i dejen roligt til melet er blandet i.
  4. Derefter røres på fuld hastighed i et kort øjeblik.
  5. Dejen fordels i en smurt bradepande ca. 30 x35 cm.
  6. Bred lemon curd forsigtigt over dejen.
  7. marengs
  8. Æggehviderne piskes stive.
  9. Sukker blandes forsigtig i.
  10. Marengsen bredes forsigtigt ude ovenpå lemon curden.
  11. Citron bradepandekagen bages i alm ovn ved 175 gr. i ca 40 min. Eller til den linder fra kanten af formen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *