
Svesker i madeira, også kaldet blommer i madeira eller fordrukne svesker som jeg ville kalde dem. En stor blød sveske der har ligget i blød i madeira i et par dage. i en skal af marcipan og overtrykket med mørkt chokolade…
Det er en himmerigs mundfuld, det kan jeg godt fortælle dig. Der var en der her i huset der spurgte om der var flere af de der gode chokolader med svesker i.
Så kan du li bløde svesker og madeira , så må du altså prøve
Måske leder du efter en opskrift på andet juleknas og konfekt. Så er her et par gode opskrifter til dig :
Pariser konfekt, Ananaskonfekt, Pebermyntepastiller, Ingefær konfekt, juleguf, Kvædebrød eller Irish coffee trøfler

Tips:
Der bliver 10 store stykker konfekt med svesker.
Mindre svesker ca. 20 kan bruges, så bliver der flere fordrukne svesker
I stedet for madeira kan du bruge portvin eller sherry til
Du kan pynte de fordrukne svesker med andet end tørret blomster. Det kan være krymmel, striber af hvid chokolade eller lidt guld eller rosa kagepynte støv.
Hvis du har lyst kan du komme en hel smuttet mandel ind i sveskerne.
Svesker i madeira
10 store bløde sveske uden sten
2 spsk. madeira
200 gr marcipan
ca. 80 gr mørk chokolade
Pynt
Tørret blomster
- Start med at lægge sveskerne i et lille glas med låg
- hæld madeira over sveskerne
- sæt låget på og ryst det sammen
- sæt det et lidt køligt sted i 4 – 5 dag
- Tag sveskerne op af glasset og læg dem på et stykke køkkenrulle
- del marcipanen i 10 stykker
- tril marcipanen i kugler
- kuglerne flade på køkkenbordet
- pak nu en sveske inde i hvert stykke marcipan du har trykket flade.
- marcipanen skal dække svesken helt.
- Smelt chokoladen over vandbad
- overtræk nu de Svesker i madeira i den smeltede chokolade
- læg dem på bagepapir
- drys lidt tørret blomster på hver Svesker i madeira
- Lad den tørre helt
- kom dem i en tætsluttende dåse
- opbevares køligt
- holdbare i ca. 14 dag.



