
Marineret nakkekoteletter i en dejlig marinaden af tomatketchup, soyasovs, farin, krydderier og lime saft. Nakkekoteletterne er perfekte til grillen eller på en panden.
Marineret nakkekoteletter er dejlig sommermad. Med en god salat til og nye kartofler.
Marinaden er lavet af tinge du sikkert har stående i køkkenskabet eller køleskabet alligevel.
Måske kunne du være interesseret i flere opskrift på marineret kød, som f.eks. Marineret langtidsstegte stegeben eller Marinade til kylling og svinekød.
Gode sommersalater der passer godt til grillede nakkekorteletter : Mors salat ( mormor salat )., Vandmelon salat, Salat med jordbær og asparges, eller Louises sommersalat

Tips
Sherry eddike kan undlades eller erstattes med anden krydder eddike, hvilket kan også fungere godt i marinaden til marineret nakkekoteletter.
Der kan tilsættes lidt chili eller hvidløg, hvis du er til det
Lime saften kan ment erstattes af citron saft
Du kan også erstatte limesaft med lidt æble juice
Når du griller korteletterne på grille er det en god ide at lægge kullene i den ene side af grillen. Også stege marineret nakkekoteletter i den anden side.
Marineret nakkekoteletter
4 nakkekoteletter af gris ( ca. 2 cm )
Marinade:
1 spsk. barbecue krydderi
½ tsk Ingefær
3 spsk. Mørk farin
5 spsk. soyasovs
5 spsk. lime saft
5 spsk. tomat ketchup
et par dråber sherry eddike
½ tsk salt
peber
- Rør alle ingredienserne sammen i en skål til en ensartet marinade.
- Læg nakkekoteletterne en frostpose eller skål
- hæld marinaden på nakkekoteletterne.
- Ryst posen engang i mellem, eller rod lidt rundt i skålen.
- lad de nakkekoteletter trækket et par timer i marinaden i køleskabet inden du steger dem på grill eller panden.
- Tag koteletterne op af marinaden
- dyb dem let med køkkenrulle
- lad dem ligge på køkkenbordet i ca. 30 min.
- Steg de marineret nakkekoteletter på grillen eller en pande ca. 5 minutter på hver side. ( se tips )
❤