Året på Bredstenen
jordbær med ymercreme
Sankt Hans,  sommer desserter

Jordbær med ymercreme


jordbær med ymercreme

Når jordbærere er i sæson, er sommeren der. Med lyse nætter og solsorten der fløjter sin sange om morgen lige uden for vinduet. Vi glæder os til de danske jordbær kommer frem. Uhm og en tur i jordbær bedet. Sådan et sol varmt modent jordbær det er simpelthen det bedste. For ikke , at tale om en jordbærmad , uhm….. – Også kan du også hurtigt lave en rigtig lækker sommer dessert med friske jordbær nemlig: jordbær med ymercreme.

Friske danske jordbær, sammen med små italienske makroner amaretti og lækker ymercreme . Cremen er frisk og med masser af vanilje. Rigtigt skøn dessert på en sommerdag. – meget nem at lave.

TIPS:

Amaretti er ikke så søde og har en lidt “bitter” smage, som jeg syntes passer perfekt til desserter og kager. Små italiensk makroner amaretti kan være ret svære at få fat i. Er du heldig snyd ikke dig selv for at prøve dem…..

Almindelig danske makroner kan sagtens bruges.

Er du til portvin/sherry kan dryppe lidt ovenpå jordbærrene.

Opskriften er til 6 små skåle. Men kan også laves en alm glas skål. Eller anrettes i høje glas, hvor det lægges i lagvis.



Jordbær med ymercreme



1 bakke friske danske jordbær

ca. 50 gr makroner meget gerne små italienske makroner

Creme:

5 dl ymer

2½ dl piskefløde

1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vanilje sukker se Vanilje

 ca. 2 tsk. sukker

Pynt:

Halve jordbær



  1. skyl og nip jordbærrene, skær dem i skiver.
  2. Fordel dem i 6 små skåle eller høje glas ( eller en glasskål )
  3. Knus makronerne over jordbærrene i skålene.
  4. Piske fløden stiv, bland ymer, vaniljepulver og sukker i .
  5. Smag creme til med vanilje og sukker.
  6. Fordel ymercremen over jordbærrene lige inden de skal serveres.
  7. pynt med jordbær.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×