efterårs retter,  forårs retter,  vinter retter

Gulerods pande


Mangler du en god og nem hverdags ret ?? – Så prøv gulerods pande..

Gulerods pande er nemt, billigt og lækkert hverdagsmad. Med hakket oksekød, gulerødder, porre, hvidvin og engelsk sauce. Det bliver extra lækkert, hvis der er et spejlæg til og måske ketchup .

Kødkvæg på en eng

Der produceres, så meget godt oksekød her i Danmark. Så huske, at vend pakken i supermarkedet. Meget af oksekødet i butikkerne er ikke produceret i Danmark. Synd og skam både for miljøet og de stolte danske landmænd og de mange små hobby kødkvægsavlere.

Tips:

Hvidvinen kan udskiftes med bouillon.

En rest hvidvin der har stået et par dag i køleskabet kan anvendes i stedet for at blive hældt i vasken.



Gulerods pande



600 gr gulerødder skåret i stave

1 spsk. margarine eller smør

2 porre

2 dl hvidvin (  eller bouillon )

 ca. 2 spsk. engelsk sovs

Kød:

500 gr hakket oksekød

1 spsk.  margarine eller smør

1 tsk. salt

frisk kværnet peber



  1. Skræl gulerødderne, og skær den i stave.
  2. Rens porrerne og skær dem i 1 cm stykker. Læg dem i vand.
  3. Smelt margarine i en gryde
  4. tilsæt gulerods stavene.
  5. Lad dem svitse lidt.
  6. Tilsæt hvidvin og læg låg på.
  7. Lad dem snurre i ca. 15 min.
  8. Tilsæt de afdryppede porre i gryden med gulerødderne.
  9. Lad retten snurre videre i 10 min.
  10. Kødet:
  11. Drys kødet med salt og peber.
  12. Varm fedtstof på en stor pande til det bruser
  13. Kødet steges på panden, tilsæt lidt kød af gangen. Når det har skiftet farve tilsættes lidt mere kød til alt er på panden.
  14. Det skal steges til er lidt brunt.
  15. Bland kødet og gulerods/porrer blandingen på panden.
  16. Tilsæt engelsk sauce
  17. smag til med engelsk sauce, salt og peber.
  18. Serveres med spejlæg, ketchup.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×