
Fastelavnsboller med pistacie

Fastelavnsboller med pistacie, æblemos og remonce. Det er nogle sprøde og lækre fastelavnsboller der kommer ud af denne opskrift. Denne opskrift er på koldt hævet fastelavnsboller, dejen skal hæve natten over.
Det er en gammel opskrift fra min fars faster Ellen, men fyldet er nyt. Fyldet er dejlig æblemos, remonce og pistacie masse.
De smage rigtigt dejligt, når de er kolde uhm..
Andre gode fastlevnsboller: med æblefløde, Hurtige fastelavnsboller, med æble og makron, med creme, Fastelavnsboller med kirsebærskum, Fastelavnsboller med solbærskum , Fastelavnsboller med citron, Fastelavsboller med stikkelsbærskum, Faster Ellens fastelavnsboller eller med marcipan nougat og æbler

tips
Der bliver 12 fastelavnsboller ud af denne portion.
Det er en ret fast dej, til de her koldt hævet fastelavnsboller. til de her fastelavnsboller med pistacie. Så det skal tages ud lidt før den rul les ud.
I stedet for dessertmasse med pistacie, kan bruges pistacie creme ( en lille tsk. pr fastelavnsbolle ) eller ca. 100 gr alm marcipan
erbv
Fastelavnsboller med pistacie
Dej:
500 gr mel
325 gr smør
1 nip salt
50 gr sukker
20 gr gær
2 dl fløde
Æblemos:
2 store æbler
½ dl vand
½ dl sukker
1/4 tsk. vaniljepulver
Remonce:
100 gr smør
100 gr sukker
Fyld:
ca. 200 g pistacie masse
Pynt
æg til pensling af fastelavnsboller
3 spsk. flormels
ca. 2 tsk. vand
krymmel
- Kom mel, smør, sukker og et nip salt i en skål
- Smuldre smørret helt ud i melet til en ensartet masse
- Rør gær ud i fløden
- ælt gær/fløden i melet i skålen
- Ælt den godt ( det er en ret fast dej )
- sæt skålen et koldt sted natten over,
- Æblemos:
- Vask og skræl æblerne.
- fjern kernehuset
- skær dem i små stykke, som kommes i en gryde
- kom vand, sukker og vanilje i gryden
- kog æblemos ved svag varme til den tykner og æblerne er næsten kogt ud.
- lad den køle af
- remonce:
- røren remonce af blødt smør og sukker
- Fastelavnsboller med pistacie:
- Ta dejen ud lidt før du ruller den ud.
- rul dejen ud af et par gange
- skær firkanter på ca. 15 x15 cm ud af den udrullede dej. ( der bliver 12 boller )
- Læg lidt remonce, æblemos og en stribe dessertmasse med pistacie i midten af firkanten
- Fold de fire hjørner over fyldet og klem hjørnerne sammen
- læg fastelavnsbollen med sammenfoldningen ned af på en bageplade beklædt med bagepapir
- pensel med æg
- Lad dem have 1 time på køkkenbordet.
- Bages ved 200 grader i ca. 12 – 15 minutter De skal være fine brune.
- lad den afkøle på bagepladen
- når de er kolde pyntes de med lidt glasur rør af flormelis og vand
- drys lidt krymmel på til pynt på fastelavnsboller med pistacie og æblemos
❤

