fastelavn

Fastelavnsboller med pistacie


fastelavnsboller med pistacie
koldt hævet fastelavnsboller

Fastelavnsboller med pistacie, æblemos og remonce. Det er nogle sprøde og lækre fastelavnsboller der kommer ud af denne opskrift. Denne opskrift er på koldt hævet fastelavnsboller, dejen skal hæve natten over.

Det er en gammel opskrift fra min fars faster Ellen, men fyldet er nyt. Fyldet er dejlig æblemos, remonce og pistacie masse.

De smage rigtigt dejligt, når de er kolde uhm..

Andre gode fastlevnsboller:  med æblefløde, Hurtige fastelavnsboller, med æble og makron, med creme, Fastelavnsboller med kirsebærskum, Fastelavnsboller med solbærskum , Fastelavnsboller med citron, Fastelavsboller med stikkelsbærskum, Faster Ellens fastelavnsboller eller med marcipan nougat og æbler

Winter landscape. Original Minneapolis Institute

tips

Der bliver 12 fastelavnsboller ud af denne portion.

Det er en ret fast dej, til de her koldt hævet fastelavnsboller. til de her fastelavnsboller med pistacie. Så det skal tages ud lidt før den rul les ud.

I stedet for dessertmasse med pistacie, kan bruges pistacie creme ( en lille tsk. pr fastelavnsbolle ) eller ca. 100 gr alm marcipan

erbv



Fastelavnsboller med pistacie



Dej:

500 gr mel

325 gr smør

1 nip salt

50 gr sukker

20 gr gær

2 dl fløde

Æblemos:

2 store æbler

½ dl vand

½ dl sukker

1/4 tsk. vaniljepulver

Remonce:

100 gr smør

100 gr sukker

Fyld:

ca. 200 g pistacie masse

Pynt

æg til pensling af fastelavnsboller

3 spsk. flormels 

ca. 2 tsk. vand

krymmel



  1. Kom mel, smør, sukker og et nip salt i en skål
  2. Smuldre smørret helt ud i melet til en ensartet masse
  3. Rør gær ud i fløden
  4. ælt gær/fløden i melet i skålen
  5. Ælt den godt ( det er en ret fast dej )
  6. sæt skålen et koldt sted natten over,
  7. Æblemos:
  8. Vask og skræl æblerne.
  9. fjern kernehuset
  10. skær dem i små stykke, som kommes i en gryde
  11. kom vand, sukker og vanilje i gryden
  12. kog æblemos ved svag varme til den tykner og æblerne er næsten kogt ud.
  13. lad den køle af
  14. remonce:
  15. røren remonce af blødt smør og sukker
  16. Fastelavnsboller med pistacie:
  17. Ta dejen ud lidt før du ruller den ud.
  18. rul dejen ud af et par gange
  19. skær firkanter på ca. 15 x15 cm ud af den udrullede dej. ( der bliver 12 boller )
  20. Læg lidt remonce, æblemos og en stribe dessertmasse med pistacie i midten af firkanten
  21. Fold de fire hjørner over fyldet og klem hjørnerne sammen
  22. læg fastelavnsbollen med sammenfoldningen ned af på en bageplade beklædt med bagepapir
  23. pensel med æg
  24. Lad dem have 1 time på køkkenbordet.
  25. Bages ved 200 grader i ca. 12 – 15 minutter De skal være fine brune.
  26. lad den afkøle på bagepladen
  27. når de er kolde pyntes de med lidt glasur rør af flormelis og vand
  28. drys lidt krymmel på til pynt på fastelavnsboller med pistacie og æblemos

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *