
Fastelavnsboller med citron

Lækre fastelavnsboller med citron. En frisk udgave af fastelavnsboller med citronsmag med lemoncurd, Citronmousse og flødeskum.
Lidt inspireret af byturen i sidste uge, hvor de i et bageri havde fastelavnsboller med citron. De var gode så dem måtte jeg prøve, at lave. For de var rigtig gode..
Og mine hjemmelavet fastelavnsboller med citronsmag blev også bare mums mums
-Prøv dem de er gode
Der findes efterhånden rigtig mange slags forskellige fastelavnsboller. Gammeldags, af wienerbrød, Wales, butterdej osv. Nogle med creme, nogle med syltetøj, nogle med æbler osv. . Igen er nogle med fløde og fromager i forskellige udgaver.
Her er et par andre gode opskrifter på fastelavnsboller: Fastelavnsboller med æble og makron, Fastelavnsboller med creme, Fastelavnsboller med marcipan nougat og æbler, Fastelavnsboller med æblefløde , Fastelavsboller med stikkelsbærskum eller Hurtige fastelavnsboller

tips
De har nemme fastelavnsboller med citronsmag er lavet af frosne wienerbrøds bag selv fastelavnsboller fra supermarkedets frostboks.
Citronmoussen, har jeg kommet i silikoneforme ( halv kugle 7 cm ). Hvis de ikke er til at få ud hele kan de nemt tages ud med en stor ske. Men du kan også bare lave ” kugler” af citronmoussen med en ske.
Du kan pynte fastelavnsbollerne med det du ønsker. Måske med en klat marmelade, glasur eller en chokolade kringle…..
Du kan også snyde lidt, og bruger købe citronfromage eller laver en portion citronfromage af pulver. I stedet for, at lave citronmoussen selv.
Fastelavnsboller med citron
6 bag selv fastelavsboller ( se tips )
Citronmousse
2 blade husblas
fint revet skal af en stor øko citron ( eller 2 små )
5 spsk. flormelis
1/4 tsk. vaniljepulver
1/4 l. piskefløde
saften af en halv stor citron ( eller en lille )
1 pasteuriseret æggehvide
Fyld
6 spsk. lemoncurd
1/4 l piskefløde
Pynt :
flødeskum og gult kagekrymmel
- Citronmousse
- læg husblas i blød i en skål med kold vand i 10 min.
- pisk æggehviden helt stiv
- hæld fløden i en skål, sammen med flormelis, vanilje og citron skal
- pisk fløden til den begynder at stivne ( halv stiv )
- knug husblas fri for vand og kom det i en lille gryde sammen med citronsaft
- smelt det til det er godt varmt
- pisk det i den piskede fløde og pisk godt med en håndmixer et øjeblik
- Vend den stiftpiskede æggehvide i citronmoussen
- fordel det nu i silikoneforme eller lad det stå i skålen.
- Sæt citronmoussen i køleskabet i en times tid.
- Fastelavnsboller
- bag fastelavnsbollerne efter forskriften på pakningen.
- lad den afkøle på en rist
- Fastelavnsboller med citron:
- flæk de kolde bag selv fastelavnsbollerne forsigtigt.
- læg de 6 bunde af bollerne på et fad
- kom ca. 1 spsk. lemoncurd på hver bolle
- kom nu citronmoussen ovenpå lemoncurden
- pisk fløden til flødeskum
- sprøjt en krans af flødeskum rundt om citronmoussen.
- læg toppen eller låget oven på
- pynt nu med lidt flødeskum og gult kagekrymmel
❤

