Havtornsaft


havtornsaft
saft af havtorn

Der er smæk på smagen og farven i havtornsaft. Denne dejlige saft af havtorn smager op sin helt egen havtorn måde.

Havtornsaft kan du drikke som en lille morgen snaps opkvikker. Det kan blandes op med vand og drikkes som saftevand. Det kan bruges i drinks, desserter, madretter, marmelader og kager.

Jeg har i år været meget heldig, at få lov til , at plukke en masse dejlige havtorn. Hos en ældre mand, vi kender. Han er nærmest stolt over jeg kan bruge dem. Men han ved også godt han får et par glas marmelade ❤️

Havtorn er rig på C-vitamin, derfor kaldes den også for nordens citron. Kan findes flere steder i Danmark i august – oktober, hvor den lyser op med sine flotte gul orange bær. Havtorn er syrlige og har sin egen helt specielle havtorn smag.

Ved du hvordan du ordner havtorn ???

Du klipper de gerne af hvor der sidder mange flotte gule havtorn på.

Så klipper du alle blade og torne af. kommer dem dem i en kraftig plast pose.

Posen lægger du i fryseren til næste dag.

Så banker du den ned i f.eks.. køkkenbordet. Nu løsnes havtornen fra grenen. Kom den tilbage fryserne og gentag. Nu ligger alle havtorne i bunden af posen.

Tag grenene op af posen.

hæld havtornen op i en skål lidt af gange, mens du fjerner små stykker grene, blade mm

Leder du efter andre opskrifter med havtorn så er her et par stykker :

Havtorn sild, Ananas marmelade med havtorn og chili, eller Æblemarmelade med havtorn og hyben

Smukke gule orange havtorn

Tips

Saften her er lavet frosne havtorn bær, da de jo alligevel fryses for at få dem af grenene

Der bliver lidt over 1 liter saft af havtorn

Havtornsaft er holdbart i ca. 1 uge i kølskab. Du kan med fordel fryse havtornsaften ned i plast flasker eller lignede.



Havtornsaft



1,5 kg havtorn

1,2  liter vand

ca. 700 gr sukker

atamon eller spiritus til skylning af  glasflasker



  1. kom de rensede havtorn i en gryde
  2. hæld vandt ved
  3. kog saften til havtornene er helt udkogte
  4. si havtornsaften i gennem en fint masket sigte, pres alt det gode ud gennem sien med en ske, Så der kun er kerne tilbage. Kan også si igennem et klæde.
  5. kog saften op
  6. tilsæt sukker
  7. smag til med sukker
  8. kog saften op.
  9. hæld den varme saft på rengjorte flasker, der er skyllet i atamon eller spritus.
  10. flaskerne straks lukkes
  11. sæt flaskerne på et rent viskestykke
  12. opbevares i køleskabet holdbar i ca., 1 uge eller frys det ned. ( se tips )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *