kage mad marmelade Gunnars kage
Efterårs bagværk,  forårs bagværk,  madspild,  sommer Bagværk,  vinter bagværk

Gunnars kage


Gunnars kage  kage med marmelade

Kender du det der står et par åbne glas marmelade ind bagved i køleskabet ? De ser lidt kedelig ud og bliver ikke spist. De kan bruges til den dejlig kage, nemlig Gunnars kage. Eller stop madspilds kage

Den bliver kaldt for Gunnars kage. Ganske enkelt fordi, vi havde en kær ældre ven af huset, Gunnar. Han er her nu desværre ikke er her mere. Han holdt meget af kage, også denne kage. Han skulle altid ha et stykke med godt med syltetøj i.

Egentligt, er opskrifter en gammel opskrift. Jeg fandt, i min far fasters Ellens gamle håndskreven kogebog. Der hed den fru Clausens kokoskage. Men uden marmelade, det er noget jeg prøvede engang. Da jeg havde en helt masse rester af marmelade at stå.

Det er en ret nem kage, at lave. samtidige med det er en god måde , at bruge alle syltetøj og marmelade sjatterne. Der bare stå og fylder i køleskabet, og ikke bliver spist.

Tips:

Jeg blander marmelade resterne i en skål til den stop madspilds kage. det kan være alt fra solbær, jordbær blommer brombær, orange osv.

I stedet for at stikke i en kage kig om den er lindet fra i kanten. så er den helt sikkert bagt.Gunnars kage ( stop madspildskage )125 gr smør

125 gr sukker

1/4 tsk. vaniljepulver eller ½ tsk. go vaniljesukker se Vanilje ( sukker )

6 æggeblommer

3 tsk. bagepulver

345 gr mel

1½ dl mælk

fyld:

ca. 2½ dl marmelade

kokosmarengs 

6 æggehvide

1½ dl sukker

2 dl kokosmel  1. smør, sukker vaniljepulver/sukker og æggeblommer røres til det er luftigt og hvidt et et par minutter gerne på rørmaskine.
  2. Tilsæt mel, bagepulver og mælk. Rør i dejen roligt til melet er blandet i. Derefter røres på fuld hastighed i et kort øjeblik.
  3. Dejen fordels i en smurt bradepande.
  4. De forskellige rester marmelade blandes i en skål og fordeles på dejen.
  5. Æggehviderne piskes stive.
  6. Sukker og kokosmel blades forsigtig i.
  7. kokos marenges fordel ovenpå kagen.
  8. kagen bages i alm ovn ved 175 gr. i ca 40 min.

×