Æblesurdej
Æblesurdej, er blot revet æbler…… Der står en lille uges tid til begyndt at boble lidt i glasset og lugter af øl…… – Så er æblesurdejen klar…… Derefter kan du fodre så din surdej, med frisk revet æbler, når man har brugt af den.
Jeg har min æblesurdej i et lille henkogningsglas uden gummiringen. Glasset skal nemlig ikke lukke helt til, den skal havde luft. Glasset står på køkkenbordet, men ikke for varmt . Rør mindst en gang om dagen i surdejen.
Når du bruger æblesurdejen, kan du gemme lidt i glasset og fodre den med 4 nye reven æbler. Så starter du en surdej til næste gang.
Der bliver et meget lækkert brød, når du bruger surdejen med æbler. Brødet hæver på denne surdej ( og måske en lille bitte kugle gær ).
Af æblesurdejen kan du bage dejligt brød f.eks. Hvedebrød hævet på æblesurdej, Speltbrød hævet med æblesurdej eller
Tips
Min erfaring er at udenlandske æbler ikke er go til æble surdej. De gir hurtigt bananfluer og det er ulækkert. Nej æbler fra haven er de bedste….. – Men de god danske æbler er også helt perfekte til denne surdej..
Hvis æblesurdejen lugter af eddike er den for gammel. Den skal smides ud, den duer ikke mere.
Brødene skal bages i en hævekurv du kan se og købe 👉 hævekurve her 👈 De kan fået i flere størrelser, materialer og former.
Æblesurdej
4 friske danske æbler
et henkogningsglas uden gummiring
- tag et rent glas f.eks. et henkogningsglas uden gummiering eller andet glas hvor låget ikke lukker helt til.
- riv æbler ned i glasset
- stamp dem lidt sammen med en ske
- sæt glasset på køkkenbordet, ikke for varmt.
- rør i surdejen hver dag med en ren ske.
- efter ca. en uge bobler der lidt i glasset og det dufter af øl.
- nu er din æblesurdej klar.
❤