Stuvet hvidkål
Stuvet hvidkål med frikadeller er en rigtig danske vinter klassiker…. Frikadeller og stuvet hvidkål høre ligesom sammen…. – Og det smager himmelsk….. Med kogte kartofler og en syltede rødbeder til.
Med eller uden kanelsukker… På Vestsjælland spiser vi ikke kanel sukker på hvidkålen… Men vi havde en god gammel ven, der kom fra Nordjylland. Han skulle altid have kanelsukker på hans hvidkål. Vi syntes det var noget mærkeligt noget…..
Om sommeren er det Stuvet spidskål der spises til frikadellerne.
tips
Det er en stor portion stuvet hvidkål, men så er der til to dag….. Altid godt nem mad. Jeg har altid lavet stuvet hvidkål og frikadeller til 2 dag.
Du kan sagtens bruge en anden slags bouillon, end oscar hønsebouillon.
Kan også smages til med lidt muskatnød
Stuvet hvidkål
½ hvidkål ( eller et lille hvidkålhoved )
salt
Sovs
4 dl kogevand fra hvidkålen
4 dl mælk
20 gr smør
4 spsk. mel
1 – 2 tsk. oscar hønsebouillon
salt
frisk kværnet peber
lidt sukker
- snit hvidkålen og skyl det godt.
- kog den mør i let saltet vand i ca. 20 – 25 min.
- Hæld det i en sigt der står over en skål
- Sovs
- hæld de 4 dl hvidkåls vand og mælk i en gryde.
- pisk melet i mælk/kålvandet.
- tilsæt smør
- varm det op under piskning til det koger
- kog det godt igennem,
- kom den afdryppede hvidkål ti sovsen
- kog det igennem.
- smag det til med hønsebouillon, salt, peber og evt. lidt sukker.
❤