Stikkelsbærkage
Min mor havde fået et glas stikkelsbær marmelade i julegave…. Men det faldt ikke lige i hendes smag… Det bliv til denne her lækre stikkelsbærkage.
Stikkelsbærkagen faldt i bestemt hendes smag, på den måde gik det glas stikkelsbær marmelade ikke til spilde.
Jeg har det ellers ikke så godt med, de der stikkelbær… Da jeg var barn havde vi stikkelsbær i haven. Sikkert fordi min far godt kunne li stikkelsbærgrød. Når de så var plukket og skulle nippes i begge ender. Blev man sat, der med en saks….. En hel vask fuld med stikkelbær… Man syntes aldrig men blive færdig. Man ville hellere ud og lege med de andre i byen. Det var bestemt ikke noget jeg syntes var særligt sjovt. Sikkert derfor jeg har et lille traume med stikkelsbær og grønne bønner 😉
Tips
Kagen passer til en springform på ca. 23 cm.
Du kan altid se om en kage er bagt når den linder fra kanten af bageformen.
Stikkelsbærkage:
125 gr smør
175 gr sukker
1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. Vanilje
4 æggeblommer
75 gr marcipan
200 gr mel
2 tsk. bagepulver
1 dl mælk
Fyld
1½ dl stikelsbær marmelade
Kokos marengs
4 æggehvider
50 gr sukker
50 gr kokosmel
- Pisk smør, sukker, marcipan, vanilje og æggeblommer til det er hvidt og luftigt.
- bland mel og bagepulver
- rør det langsomt i æggemassen, imens hælds mælken langsomt i.
- rør dejen sammen ved høj hastighed i et øjeblik.
- kom dejen i en smurt springform.
- smør stikkelsbær marmeladen på dejen.
- kokos marengs
- Pisk ægge hvider helt stive
- vend sukker og kokosmel forsigtigt i æggehviderne.
- fordel kokos marengsen over dejen i formen.
- bage kagen ved 175 grader i ca. 45 min. til den linder fra hele vejen tindet i formen.
- løsen kanten hele vejen rundt i formen med en kniv.
- åben springformen, og lad kagen køle af
❤