oksehalesuppe
efterårs retter,  vinter retter

Oksehalesuppe


oksehalesuppe
oksekød suppe

Oksehalesuppe er en smagfuld og fyldig oksekød suppe. Den bliver kun ekstra lækker hvis der er halve kogt æg til. Samt et stykke varmt flutes er perfekt til denne suppe.

Oksehaler bliver tit smidt ud, dem gider ingen spise. Det er synd, for det er noget lækker smagsfuldt kød på dem. De er simpelthen gode i denne oksehalesuppe eller en oksehaleragout. Derfor der de oftest heller ikke nemme, at finde i supermarkeders køledisken. Men de ses en gang i mellem, og så syntes jeg ikke du skal snyde dig selv for at prøve f.eks. denne lækre og fyldige oksehalesuppe.

Andre gode suppeopskrifter: Asparges suppe, Rodfrugtsuppe, Hyldebærsuppe med æblereller Efterårssuppe der varmer

Husk, at kigge bagpå pakken med kød, om det er dansk oksekød. Der bliver produceret så meget godt dansk oksekød i Danmark. De stolte danske landmænd, kødkvægs producenter og små hobbylandbrug, levere året rundt godt dansk oksekød. Så hvorfor få det transporteret hertil fra lande langt væk ??

tips

Du kan helt sikkert bestille dem hos en slagter.

Portvin kan erstattes med sherry eller madeira

Kødet kan pilles af oksehalerne og tilsættes oksehalesuppen i stedet for de hele stykker oksehaler.

Tørret rosmarin kan bruges i stedet for en kvist



Oksehalesuppe



1 oksehal delt i led

smør eller margarine

1 tsk. paprika

1 hakket løg

1 gulerod skrællet i skiver

1 tsk. salt

1 dåse tomat pure

10 peberkorn

1 kvist frisk rosmarin

2 liter vand

fyld

1/4 selleri ( i tern )

2 porre ( i skiver )

2 persillerødder ( i tern )

5 gulerødder ( i skiver )

1 løg ( groft hakket )

 en sjat portvin 

Madkulør

salt 

frisk kværnet pebet

Tilbehør

halve hårdkogte æg

Flutes



  1. vask og tør halestykkerne i et klæde
  2. smelt fedtstoffet i en gryde
  3. brun halestykkerne i det brusende varme fedtstof
  4. svits løg og gulerod med et øjeblik
  5. tilsæt paprika, tomat puré, salt, peberkorn og rosmarin kvisten.
  6. kom vandet på og lad det koge stille i omkring 2 timer
  7. Når det har kogt og kødet er mørt. Fiskes kødet op og gemmes
  8. si suppen gennem en fintmasket sigt over i en ren gryde.
  9. kog suppen op
  10. tilsæt nu de rengjorte, skrællede og itu skåret grønsager. Undtagen porre.
  11. Kog grønsagerne mør i ca 20 min
  12. kom nu porre og de kogte oksehaler ned i suppen.
  13. kog suppen videre i et par minutter.
  14. smag den til med portvin, salt og peber.
  15. tilsæt lidt madkulør.
  16. Nu er den klar til at blive spist med flutes og halve kogte æg.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×