Lagkage med rabarberskum og flødeboller
Lagkage med rabarberskum og flødeboller…. En frisk og lidt anderledes lagkage. Luftige hjemmebagte Lagkagebunde…. Rabarberkompot vendt i flødeskum, bliver til den lækreste rabarberskum… Mellem bundende og rabarberskum let knuste flødeboller.
Vi prøver altid , at få tidlige rabarber. Vi lægger en gammel glasdør fra et drivhus der lagde sig ned under stormen Allan. Så snart rabarberne begynder, at røre på sig i det tidlige forår.
Rabarber skal bruges når de er sæson. De kan bruges til meget f.eks. Rabarber dessert med ymercreme, Rabarber is, Rabarber hyldeblomstdrik, Rabarber saft og Forårskage
Tips:
Hvis du ikke har lyst til , at bage lagekagebunde selv. Kan man hos en rigtig bage købe nogle gode luftige lagekage bunde.
Det er bedst, at bruge de små rabarber til denne lagkage. De store grove er bedre til saft og Rabarber grød.
Har du ikke et lagkage fad med låg, så sæt en stor skål over lagkagen når den står i køleskabet.
Lagkage med rabarberskum og flødeboller
Bunde :
3 stk. lagkagebunde se Lagkagebunde
Rabarber kompot :
250 gr rabarber
1 dl sukker
1 dl vand
1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje
1 spsk. kartoffelmel
2 spsk. vand
Rabarberskum:
½ liter piskefløde
10 alm flødeboller
Pynt :
2 flødeboller
citronmelisse blade eller mynte blade
rabarbertråde vendt i lidt sukker
- Start med at bage lagkagebunde, se Lagkagebunde Eller køb 3 gode lagkagebunde.
- Rabarberkompot
- Rens og skyl rabarberne
- skær dem i små stykker og kom dem i en gryde med vand, sukker og vanilje.
- Bring det langsomt i kog og kog det i ca. 1 min ved svag varme.
- Rør kartoffelmel og vand sammen i en kop
- rør kartoffelmelsvandet i rabarberkompotten og rør grundigt.
- Lad rabarber kompotten afkøle helt.
- Rabarberskum
- pisk fløden stiv
- vend den helt kolde rabarberkompot i flødeskummet
- smag til med sukker og vanilje
- læg lagkagen sammen med rabarberskummet og let knust flødeboller ( med bund )
- Gem rabarberskum til at smøre på øverste lagkagebund.
- pynt med halve flødeboller, citronmelisse blade og evt. rabarbertråde
- stil lagkagen koldt til den skal spises.
❤