lagkage ned rabarberskum og flødeboller
forårs bagværk,  forårs desserter,  Sankt Hans

Lagkage med rabarberskum og flødeboller


Lagkage med rabarberskum og flødeboller

Lagkage med rabarberskum og flødeboller…. En frisk og lidt anderledes lagkage. Luftige hjemmebagte Lagkagebunde…. Rabarberkompot vendt i flødeskum, bliver til den lækreste rabarberskum… Mellem bundende og rabarberskum let knuste flødeboller.

Vi prøver altid , at få tidlige rabarber. Vi lægger en gammel glasdør fra et drivhus der lagde sig ned under stormen Allan. Så snart rabarberne begynder, at røre på sig i det tidlige forår.

Rabarber skal bruges når de er sæson. De kan bruges til meget f.eks. Rabarber dessert med ymercreme, Rabarber is, Rabarber hyldeblomstdrik, Rabarber saft og Forårskage

Tips:

Hvis du ikke har lyst til , at bage lagekagebunde selv. Kan man hos en rigtig bage købe nogle gode luftige lagekage bunde.

Det er bedst, at bruge de små rabarber til denne lagkage. De store grove er bedre til saft og Rabarber grød.

Har du ikke et lagkage fad med låg, så sæt en stor skål over lagkagen når den står i køleskabet.



 Lagkage med rabarberskum og flødeboller



Bunde :

3 stk. lagkagebunde se Lagkagebunde

Rabarber kompot :

250 gr rabarber

1 dl sukker

1 dl vand

1/4 tsk. vaniljepulver eller 1 tsk. go vaniljesukker se Vanilje

1 spsk. kartoffelmel

2 spsk. vand

Rabarberskum:

½ liter piskefløde

10 alm flødeboller

Pynt :

2 flødeboller

citronmelisse blade eller mynte blade

rabarbertråde vendt  i lidt sukker 



  1. Start med at bage lagkagebunde, se Lagkagebunde Eller køb 3 gode lagkagebunde.
  2. Rabarberkompot
  3. Rens og skyl rabarberne
  4. skær dem i små stykker og kom dem i en gryde med vand, sukker og vanilje.
  5. Bring det langsomt i kog og kog det i ca. 1 min ved svag varme.
  6. Rør kartoffelmel og vand sammen i en kop
  7. rør kartoffelmelsvandet i rabarberkompotten og rør grundigt.
  8. Lad rabarber kompotten afkøle helt.
  9. Rabarberskum
  10. pisk fløden stiv
  11. vend den helt kolde rabarberkompot i flødeskummet
  12. smag til med sukker og vanilje
  13. læg lagkagen sammen med rabarberskummet og let knust flødeboller ( med bund )
  14. Gem rabarberskum til at smøre på øverste lagkagebund.
  15. pynt med halve flødeboller, citronmelisse blade og evt. rabarbertråde
  16. stil lagkagen koldt til den skal spises.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×