Jan’s favorit æggekage
Jan’s favorit æggekage er en rigtig sommer ret. Hønsene lægger flere æg og purløgene dukker frem i haven. Så er det oplagt med en lækker æggekage. Men æggekage kan spises hele året selvfølgelig.
En af mine svigersønner boede hos os på et tidspunkt. Han kan godt li min æggekage, så derfor Jan’s favorit æggekage. I min æggekage er der nemlig kartofler og pølser. Når han laver æggekage, så skal det også være med kartofler og pølser .
Da jeg var barn i 70 og 80 érne arbejde min mor på et hønseri hver formiddag. Hver fredag fik hun 30 æg med hjem. Så stod den på æggekage lørdag middag. Min bror havde altid rester af æggekage med i madpakken mandag. Det kan min mand huske, da de gik i skole sammen. Men uden kartofler og pølser. Det er noget jeg har fundet på at komme i .
Tips
Æggekage er smart, nemlig fordi du kan bruge rester af kartofler og grøntsager i den .
Hvis du har høns i haven, det er jo dejligt. Så ved du også, at man lige pludselig har man mange æg. Så er det smart med en dejlig æggekage.
Æggekagen servers, som den er uden andet tilbehør. Men man kan få rugbrød til hvis man syntes det.
Pølserne kan være hotdogpølser, wienerpølser, grillpølser, frankfurter, mm eller en røget medister.
Jan’s favorit æggekage
200 gr bacon i skiver
ca. 400 gr kogt kartofler ( Pil kartofler eller en rest kogte kartofler )
300 gr pølser
15 æg
2 dl mælk
1 tsk. salt
Frisk kværnet peber
3 tomater
1/2 agurk
Purløg frisk
- Steg baconen sprødt og brunt. Tag dem af panden
- Kom kartofler og pølser i skiver på panden.
- Steg dem ligt
- Pisk æg, med mælk, salt og peber.
- Hæld æggemassen over kartoflerne på panden.
- Bag æggekagen ved ikke for høj varme, mens du stikker en paletkniv, sådan, at den ubagte æggemassen kom ned under æggekagen.
- Når æggekagen er gennem bagt , pyntes den med bacon agurk i tern og tomater i både. Samt rigeligt med frisk purløg.
❤