Hjemmelavet medister
Har du en kødhakket med et tilhørende pølsehorn stående. Kan du prøve , at kaste dig ud i at lave Hjemmelavet medister.
Det er sjovt, at prøve og resultatet er en dejlig smagfuld hjemmelavet medisterpølse. Lige til en god middag, til julefrokosten eller til vinterens Gule ærter
En medister skal efter min mening være godt krydderet, så den smager af noget.
Man skal helst være to må man stopper medisterpølse farsen i tarmene, så går det som en leg når man lige har lidt øvelse.
tips
Suppen kan f.eks. være kogevandet fra sylten.
Svinetarme kan købes i små plastbøtter i velassorteret supermarkeder op til jul, på nettet eller bestilles hos slagteren.
Bruger du bouillon er høns, kalve eller svine bouillon bedst
Du kan bruge svinekød blandet med kalvekød 8 -12 % fedt
Du kan ælte medisterpølse farsen med hænderne, i en køkkenmaskine eller med en håndmixer med dejkroge.
Denne her medister er lavet på gammeldag vis, uden tilsætning. Den har en lidt anderledes stuktur end dem man køber. Da de er lavet med et medisterpølse mix. Får du mod på at lave meget medister kan tarme og ( jule ) medister krydder blandinger på købes på nettet
Vil du selv hakke kødet kan du bruge 2 kg nakkefilet
Hjemmelavet medister
2 kg hakket grisekød fedt 8 -12 % ( det skal være iskoldt )
100 gr kartoffelmel
4 tsk. salt
1 tsk. st., sort peber
½ tsk. st. nelliker
1 tsk. st. ingefær
½ tsk. st. muskat
2 tsk. sukker
ca. 8 dl suppe eller bouillon ( iskold )
5 meter svinetarme
- Skyl tarmene igennem med koldt vand
- læg dem i koldt vand i en skål
- Kom det hakket grisekød i en stor skål
- tilsæt kartoffelmel og krydderier
- Tilsæt halvdelen af suppen
- ælt med hænderne ( se tips ) medisterpølse farsen mens der tilsættes lidt mere suppe.
- Den skal være let og svampet i det. Når du tager en klump medisterpølse fars og smider det i tilbage i skålen med farsen vil det gi efter og dirrer.
- tilsæt evt. lidt mere suppe hvid den er for fast i det.
- Smag den til ved at lave en smageprøve i en kop der er sat i en gryde med kogende vand
- Lad medisterpølse farsen hvile 1 times tis i køleskabet.
- træk en svinetarm på et pølsehorn der er påsat på en kødmaskine.
- Kør lidt fars ud til det ses inden du slå en knude på tarmen.
- Nu stoppes medisterpølse farsen løst i svinetarmene ved hjælp af pølsehornet på kødhakkeren .
- Pølsen må ikke stoppes for hårdt.
- Nå medisteren har nået den ønskede størrelsen klippes tarmen af og der slås en knude så den er lukket
- Sådan gentages til der ikke er mere fars.
- Medisterpølsen kan nu fryses ned rå eller koges i rent vand i 10 min. Husk et prikke den med en gaffel et par steder mens den koger. Brunes på en pande
❤