Året på Bredstenen
Efterår diverse,  vinter diveres

Glaserede perleløg


glaserede perleløg

Glaserede perleløg er et fantastisk tilbehør til oksesteg. En dejlig mør oksesteg med sovs, kartofler, små grønne bønner, ristede championer, franske kartofler, Solbær gelé og så disse små glaserede løg, så bliver det næsten ikke bedre.

Små perleløg, gyldne, blanke, karamelliseret. De ser lækre ud, og smager skønt, perfekt tilhør til steg eller ovenpå gryderetter

Jeg har indtrykket af af små glaserede løg ikke har være noget stort hit i flere år, de er ganske enkelt blevet glemt væk i glemmebogen.. Men mon de ikke på vej tilbage på tallerknerne. Det fortjener de helt sikkert., sammen med de meget lækre Tomater med peberrods flødecreme. Det er en rigtigt god kombination,

Andet godt tilbehør til oksesteg : Tomater med peberrods flødecreme, Råsyltede ribs ( ryste ribs ), Pommes Anna, eller Waldorfsalat .

Still-Life - Study Onions (1871–1875)

Tips

Du kan lave dem af frosne perleløg eller syltede på glas.

De frosne skal ikke tøes op før de kommes i gryden.

Bruger du perleløg på glas skal de hældes i en sigte og dryppe af inden de kommes i gryden.



Glaserede perleløg:



ca. 300 gr perleløg ( frosne eller glas )

lage:

1 spsk. smør

1 spsk. sukker

1 dl bouillon

 en lille smugle salt og friskkværnet peber 



  1. Hæld perleløg på glas i en sigte ( de frosne kommes direkte frosne i gryden )
  2. Smelt smør og sukker i en tykbundet lille gryde.
  3. hæld bouillon ved og lad det få et opkog.
  4. tilsæt perløgene
  5. lad bouillonen koge ind under omrøring ( gå ikke fra dem de brænder nemt på ) De bliver fine brune når bouillonen er kog væk.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

×